Aldrig mer blöt packning - den bästa drybagen 2021


Med en drybag blir både semester och vardagsliv enklare och lite roligare. Inga fler blöta kläder eller prylar som blivit förstörda av en plötslig regnskur. För att hitta rätt modell för dina behov har vi samlat märkena som är bäst i test i denna köpguide.

Håll packningen torr – oavsett väder

En drybag är en praktisk väska/påse som är designad för att hålla innehållet torrt trots skyfall eller ett dopp i sjön. Idag finns ett stort utbud av olika märken och det går att hitta en modell som passar för både kortare dagsturer och äventyr i vildmarken. Planerar du en tur på sjön i kajak eller kanot är den nästan ett måste. Då bör du även se till att välja en drybag som har en vattentät förslutning så att den klarar av att hamna under vatten en längre stund. En vattentät förslutning brukar fungera på så sätt att man rullar öppningen tre gånger innan spännena försluts. Genom användningen av denna metod riskerar inte något vatten att tränga in i säcken.

Ytterligare en fördel med en drybag är att den har en mycket låg vikt. På så sätt kan du hålla nere packningens tyngd, något som förstås är extra viktigt under långa vandringsturer med ryggsäck.

Vissa som börjar använda denna typ av förvaringslösning blir riktigt sålda på den och börjar använda drybags i sin vardag. Eftersom säckarna är i olika färger gör det organiseringen av all packning och förvaring mycket enklare. Varför inte använda säckarna för att separera träningskläder, jobbdatorn och matlådan till jobbet?

Då är det bra med en drybag

  • På vandringsturen för att hålla kläder och annan utrustning torr när det regnar.
  • För att packa en kajak eller annan båt då det finns en risk för att tappa packningen i vattnet.
  • I vardagslivet - separera blöta träningskläder från annat i vardagsväskan eller skydda extra ömtåliga saker från plötsliga regnskurar
  • Underlättar organiseringen av packningen - flera mindre drybags gör det lättare att hitta det du behöver i en stor ryggsäck.
  • Som provisorisk kudde - antingen med luft eller genom att fylla den med mjuka kläder.
  • Skydda mobil och andra värdesaker när du är vid vatten, till exempel fiskar från en båt eller badar vid klippor.

Så väljer du rätt drybag

För att hitta den bästa modellen för dig behöver du fundera igenom hur dina behov ser ut. När kommer du att behöva den och kommer du att behöva flera olika varianter? Ska du ut på en kajaktur är det bäst att välja några större säckar som är helt vattentäta. I en kajak behöver du inte tänka på packningens tyngd på samma sätt som om du ska bära utrustningen på ryggen. Tvärt om kan det till och med vara så att det är bättre att packa något tyngre eftersom kajaken ligger mer stabilt i vattnet då. Köp minst två drybags så att du kan ha en fram och en bak i kajaken för att jämna ut vikten.

Planerar du en vandring då du ska tälta och vara ute i flera dagar är det en bra idé att välja så lätta säckar som möjligt. Här passar det bäst att ha flera olika storlekar i olika färger. En mindre för värdesaker och några större för kläder och övrig packning. Något som brukar kunna utgöra ett irritationsmoment vid vandringen är att ständigt hålla på och leta igenom ryggsäcken. Genom att ha till exempel en gul säck för underkläder, en röd för mat och en blå för hygienprodukter slipper du lägga tid på att leta varje gång du behöver något.

Vill du ha extra specialfunktioner går det att få hos vissa modeller. Du kan hitta drybags med praktiskt öglor som gör att du kan fästa den utanpå ryggsäcken. Eller vad sägs om en drybag med ett förslutningsbart hål som kan öppnas så att du kan skapa en enkel dusch? För att få en bra överblick över utbudet av drybags rekommenderar vi dig att läsa igenom vår guide där vi listar de bästa modellerna på marknaden. När du hittat din favorit är det bara att klicka hem den och få den bekvämt levererad till dig.


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel