Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Aldrig mer blöt packning - den bästa drybagen 2024

Med en drybag blir både semester och vardagsliv enklare och lite roligare. Inga fler blöta kläder eller prylar som blivit förstörda av en plötslig regnskur. För att hitta rätt modell för dina behov har vi samlat märkena som är bäst i test i denna köpguide.

Bäst i test
Silva
Dry Bag TPU-V 12 L
stars
Tålig påse med många smarta funktioner
Bästa set
Exped
Fold Drybag UL 4 Pack
stars
Set packpåsar som gör det lätt att skilja på packningen
Populärt val
Osprey
Ultralight DrySack 12L
stars
Populär dry bag som är lätt att packa
Bästa prisvärda
JR Gear
Ultra Light Dry Bag
stars
En smidig drybag med magnetisk stängning.
Bra val
Sea to Summit
Ultra-Sil Dry Sack 13L
stars
Med hal insida så du enkelt kan packa den

Drybag från Silva - redaktionen testar.
Redaktionen på Outdoor.se testar en drygbag från Silva. Dessa är i storleken 6 liter och 12 liter. 

Bäst i test
Bäst i test

Silva
Dry Bag TPU-V 12 L

Tålig påse med många smarta funktioner
stars

Silva
Dry Bag TPU-V 12 L

stars

Tålig påse med många smarta funktioner

Produktegenskaper

 • Vattentät: Ja
 • Packvolym: 12 liter
 • Material: Transparent TPU
 • Utrustad med ventil som tillåter kompression
 • Möjlighet att montera lampa på påsen för spridning av ljus
 • Flexibel ned till -20°C

Produktöversikt

Silva Dry Bag TPU-V finns i flera storlekar och är tillverkad i slitstark och vattentätt TPU-material, som även är transparent vilket gör att du lättare ser innehållet i påsen. Påsens material gör den också flexibelt i så kalla temperaturer som -20°C.

I botten av påsen finns ett fäste för pannlampa. Montera lampan, vänd påsen ut och in och påsen hjälper till att sprida ett mjukt sken – perfekt att ha hängande i tältet eller vid lägerplats. Denna funktion finns endast hos de mindre och medelstora påsarna.

Silva Dry Bag TPU-V är utrustad med ventil nertill som gör att du kan pressa ut onödig luft, och kan därmed spara plats och få en mer effektiv packning. Packpåsen har rullstängning - rulla tre varv och stäng.


Produktegenskaper

 • Vattentät: Ja, vattenpelare 1500 mm
 • Material: 15 D Ripstop Nylon, Silikonbeläggning (utsida), PU-beläggning (insida)
 • Innehåller storlekarna XS, S, M och L.

Produktöversikt

Exped Fold Drybag UL 4 Pack är ett mycket populärt set med fyra ultralätta packpåsar. Tillverkad av 15 D Ripstop Nylon med ett silikonskikt på utsidan och en PU-beläggning på insidan. Påsarnas material är transparent så du kan se påsarnas innehåll.  Vattentäta med vattenpelare 1500 mm. Alla påsar har rullstängning med spänne, som också kan användas till att bära eller hänga påsarna. Påsarna har fyra olika starka färger så du lätt ser och kan urskilja de olika påsarna.

Setet innehåller fyra påsar i storlekarna XS, S, M och L.


Populärt val
Populärt val

Osprey
Ultralight DrySack 12L

Populär dry bag som är lätt att packa
stars

Osprey
Ultralight DrySack 12L

stars

Populär dry bag som är lätt att packa

Se priser på Ultralight DrySack 12L

Produktegenskaper

 • Vattentät: Ja
 • Mått: 400 x 220 x 130 mm
 • Vikt: 40 g
 • Packvolym: 12 liter
 • Material: Silikonbehandlad Ripstop-nylon.
 • Reflekterande tryck

Produktöversikt

Osprey Ultralight DrySack 12 L är tillverkad i silikonbehandlad Ripstop-nylon med plastad väv och vattentäta sömmar för att hålla packning torr och skyddad från smuts. Rullöppning som ger säker stängning av påsen. Påsen är mycket lätt och väger bara 40 g och har en lätt rektangulär form, för effektiv packning. Den klara färgen på påsen gör den lätt att se, och trycket fungerar även som reflex.

Se priser på Ultralight DrySack 12L


Bästa prisvärda
Bästa prisvärda

JR Gear
Ultra Light Dry Bag

En smidig drybag med magnetisk stängning.
stars

JR Gear
Ultra Light Dry Bag

stars

En smidig drybag med magnetisk stängning.

Produktegenskaper

 • Vattentät: Ja (IPX4)
 • Packvolym: 5-10 liter
 • Transparent framsida

Produktöversikt

Ultralätt packpåse tillverkad i 30D Cordura med ett sillikonskikt för mer styrka och hållbarhet. Tejpade sömmar med en vattentäthet upp till IPX4.

Med rullöppning och magnetisk stängning, för en mer säker förslutning.

Notera att denna drybag finns i flera olika storlekar. 

Se priser på Ultra Light Window Dry Bag 10L


Bra val
Bra val

Sea to Summit
Ultra-Sil Dry Sack 13L

Med hal insida så du enkelt kan packa den
stars

Sea to Summit
Ultra-Sil Dry Sack 13L

stars

Med hal insida så du enkelt kan packa den

Produktegenskaper

 • Vattentät: Ja, vattenpelare 2000 mm
 • Mått: 22 x 53 cm
 • Vikt: 40 g
 • Packvolym: 13 liter
 • Material: Ultra-sil Cordura nylontyg, 30D silikonbeläggning

Produktöversikt

Sea To Summit Ds Usil Drysack 13 L är en ultralätt packpåse med en vikt på endast 40 g. Påsen är tillverkad i ultra-sil Cordura nylontyg, med en 30D silikonbeläggning för ökad tålighet. Med rundad form nedtill och med en insida med hal yta, är påsen mycket lätt att packa.

Påsen är vattentät med vattenpelare 2000 mm, och har dubbelt tejpade sömmar. Påsen är också utrustad med Hypalon rullstängning så du kan vara ännu mer säker på att packningen håller sig torr.


Bäst i test drybag.
Packa dina saker i en drybag för att hålla dem garanterat torra. Här testar Outdoor.se Sea to Summit Ultra-Sil Dry Sack 13L.

Håll packningen torr – oavsett väder

En drybag är en praktisk väska/påse som är designad för att hålla innehållet torrt trots skyfall eller ett dopp i sjön. Idag finns ett stort utbud av olika märken och det går att hitta en modell som passar för både kortare dagsturer och äventyr i vildmarken. Planerar du en tur på sjön i kajak, kanot eller med en SUP är den nästan ett måste. Då bör du även se till att välja en drybag som har en vattentät förslutning så att den klarar av att hamna under vatten en längre stund. En vattentät förslutning brukar fungera på så sätt att man rullar öppningen tre gånger innan spännena försluts. Genom användningen av denna metod riskerar inte något vatten att tränga in i säcken.

Ytterligare en fördel med en drybag är att den har en mycket låg vikt. På så sätt kan du hålla nere packningens tyngd, något som förstås är extra viktigt under långa vandringsturer med ryggsäck.

Vissa som börjar använda denna typ av förvaringslösning blir riktigt sålda på den och börjar använda drybags i sin vardag. Eftersom säckarna är i olika färger gör det organiseringen av all packning och förvaring mycket enklare. Varför inte använda säckarna för att separera träningskläder, jobbdatorn och matlådan till jobbet?

Bäst i test drybag - se testvinnande drybags som håller din packning torr.
En drybag håller din packning torr oavsett väder. Ett tips är att använda flera små istället för en stor.

Då är det bra med en drybag

 • På vandringsturen för att hålla kläder och annan utrustning torr när det regnar.
 • För att packa en kajak eller annan båt då det finns en risk för att tappa packningen i vattnet.
 • I vardagslivet - separera blöta träningskläder från annat i vardagsväskan eller skydda extra ömtåliga saker från plötsliga regnskurar
 • Underlättar organiseringen av packningen - flera mindre drybags gör det lättare att hitta det du behöver i en stor ryggsäck.
 • Som provisorisk kudde - antingen med luft eller genom att fylla den med mjuka kläder.
 • Skydda mobil och andra värdesaker när du är vid vatten, till exempel fiskar från en båt eller badar vid klippor.
Drybag - Test-redaktionen testar en drygbag från Silva.
En drygbag kan komma väl till pass både under vandringsturen, när du ska paddla kajak, köra SUP eller för att separera och organisera packningen. Här testar redaktionen en drybag från Silva under en SUP-tur. 

Så väljer du rätt drybag

För att hitta den bästa modellen för dig behöver du fundera igenom hur dina behov ser ut. När kommer du att behöva den och kommer du att behöva flera olika varianter? Ska du ut på en kajaktur är det bäst att välja några större säckar som är helt vattentäta. I en kajak behöver du inte tänka på packningens tyngd på samma sätt som om du ska bära utrustningen på ryggen. Tvärtom kan det till och med vara så att det är bättre att packa något tyngre eftersom kajaken ligger mer stabilt i vattnet då. Köp minst två drybags så att du kan ha en fram och en bak i kajaken för att jämna ut vikten.

Planerar du en vandring då du ska tälta och vara ute i flera dagar är det en bra idé att välja så lätta säckar som möjligt. Här passar det bäst att ha flera olika storlekar i olika färger. En mindre för värdesaker och några större för kläder och övrig packning. Något som brukar kunna utgöra ett irritationsmoment vid vandringen är att ständigt hålla på och leta igenom ryggsäcken. Genom att ha till exempel en gul säck för underkläder, en röd för mat och en blå för hygienprodukter slipper du lägga tid på att leta varje gång du behöver något.

Vill du ha extra specialfunktioner går det att få hos vissa modeller. Du kan hitta drybags med praktiskt öglor som gör att du kan fästa den utanpå ryggsäcken. Eller vad sägs om en drybag med ett förslutningsbart hål som kan öppnas så att du kan skapa en enkel dusch? För att få en bra överblick över utbudet av drybags rekommenderar vi dig att läsa igenom vår guide där vi listar de bästa modellerna på marknaden. När du hittat din favorit är det bara att klicka hem den och få den bekvämt levererad till dig.

Test-redaktionen testar drybags.
Silvas Dry Bag TPU-V 12 L är utrustad med en ventil som tillåter kompression.

Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel