Slipp frusna fötter med de bästa värmesulorna


Tack vare laddningsbara värmesulor som enkelt läggs in i skorna, pjäxorna eller skridskorna behöver du inte längre frysa om fötterna. Här har vi har valt ut de modeller som är bäst just nu!

Så fungerar värmesulor

Principen bakom värmesulor är mycket enkel. Genom att tillverka dem i tåliga och sköna material och lägga in värmeslingor som laddas med batterier hålls sulorna varma i många timmar. Du kan ofta reglera värmen själv och ha dem i alla sorters skodon. Det går lika bra att använda dem i vandringskängorna inför den långa vinterexpeditionen som till tofflorna hemma när du känner dig lite frusen om tårna. Andra tillfällen när det är extra skönt att kunna hålla fötterna varma på är

  • Under bilresan
  • Pendlande
  • Stillasittande jobb eller studier
  • Om du har dålig cirkulation

Värmesulor som håller länge

Förutom själva kvaliteten på sulorna är det självklart också viktigt att de håller dina fötter varma så länge som du behöver. Vissa modeller klarar bara några timmar medan andra kan hålla dig varm hela dagen. Hur länge sulorna hålls varma beror på batterierna men också på hur varma du vill ha dem såväl som utomhustemperaturen. Om du vet med dig att du kommer vilja använda dem i många timmar bör du välja en modell där du kan anpassa intensiteten själv. För de långa vandringarna kan du ställa in värmen på ett lägre gradantal runt 30 medan den stillasittande fikapausen på utomhuscafét kan kräva lite högre temperatur. Tänk på att riktigt varma sulor kan få dina fötter att svettas och därför är det klokt att ha med ombyte av strumpor om du ska vara ute länge.

Styr dina värmesulor på bästa sätt

Är du en gadgetmaster eller total teknofob? Medan värmesulor enkelt kopplas in för laddning med en vanlig sladd, inte olikt mobiltelefonen, styrs de på lite olika sätt. Vissa går på ren automatik och allt du behöver göra är att trycka på on och off. Andra har en fjärrkontroll som du tar med i fickan och som låter dig styra värmen efter behov. Ytterligare ett alternativ är att att välja värmesulor med Bluetooth som du styr via en app på mobilen.

Anatomiska värmesulor för alla fötter

Eftersom alla människors fötter är lite olika formade är det viktigt att både skorna och sulorna passar bra. Välj en värmesula med uppbyggd häl eller stöd för fotvalvet om du har problemfötter eller vill förebygga skador. Har du artros eller problem med lederna kan det vara skönt med ett par värmesulor som är extra stötdämpande. Det finns också värmesulor som du kan trimma med en sax och anpassa så väl som möjligt för dina fötters storlek.

De bästa värmesulorna för dig som vill komma i form

Har du bestämt dig för att bli piggare och friskare? Vardagsmotion är bland det viktigaste som finns och du bör få in minst 10 000 steg om dagen. Håll koll på dina framsteg med hjälp av en värmesula som samtidigt fungerar som stegräknare och kaloriräknare och sätt nya mål allteftersom.


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel