Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Outlet med upp till 60% rabatt på kläder och utrustning hos Outnorth. Klicka här >
Så väljer vi produkter

Hitta den bästa kylboxen 2021

För dig som har en stor kärlek till campingar och uteliv är kylboxen helt ovärderlig. Den är perfekt oavsett om du vill att känsliga livsmedel ska hålla sig fräscha eller om du vill att dina drycker ska hållas kalla. Men vilken box är egentligen den bästa på marknaden?

Bäst i test
Outwell
ecocool slate grey
Bärbar modell som både kan hålla kyla och värme.
Bästa premium
Outwell
deep cool
Rymlig kylbox som har extra utrymme för frysvaror.
Bästa med kompressor
Mobicool
mcf32 31l
Kylbox med justerbar temperatur.
Bästa med hjul
Coleman
50 qt xtreme wheeled emea
Stor kylbox som även kan användas som pall.
Bra val
Arctic Tern
20 liter premium cooler box
Klassisk kylbox med hjul och teleskophandtag.
Bäst i test
Bäst i test

Outwell
Outwell Ecocool Slate Grey

Bärbar modell som både kan hålla kyla och värme.

Outwell
Outwell Ecocool Slate Grey

Bärbar modell som både kan hålla kyla och värme.

Produktegenskaper

 • Packvolym: 35 liter
 • Hopfällbart handtag
 • Kyl- och värmefunktion
 • Lämplig för 2 l-flaskor
 • Vikt: 8000 gram
 • Delat lock

Produktöversikt

Innovativ kylbox idealisk för utflykter, camping och picknick samt dagliga inköp. Den är utrustad med den senaste tekniken som används för att spara och utnyttja energi på bästa sätt. Den är EEI-klassificerad och är designad för den europeiska ECO-lagstiftningen och håller innehållet ungefär 20 grader under yttertemperaturen. Handtaget är hopfällbart och det finns avdelare på insidan för ispack. Boxen kan både hålla kyla och värme, den kyler 18-25 grader under yttertemperatur och värmer 50-60°C. Kan användas med antingen 12 V eller 230 V.

  Se priser på Ecocool Slate Grey 35L 12v/230


  Bästa premium
  Bästa premium

  Outwell
  Outwell Deep Cool

  Rymlig kylbox som har extra utrymme för frysvaror.

  Outwell
  Outwell Deep Cool

  Rymlig kylbox som har extra utrymme för frysvaror.

  Produktegenskaper

  • Volym: 50 liter
  • Vikt: 19 kg
  • -18°C - + 10°C
  • Kompressorkylbox

  Produktöversikt

  Deep Cool är en kylbox från Outwell av premiumkvalitet. Den kan användas både med 230 V och 12 V uttag, på så sätt kan du hålla boxen kall även under transport i bilen. I boxen finns en smart korg så att du enklare kan hålla ordning på dina livsmedel, dessutom finns en speciellt utrymme där du kan förvara frysvaror tillsammans med is. Boxen har en LED-display med reglage där du kan justera temperaturen. För att underlätta användningen har boxen rejäla handtag och det avtagbara locket kan öppnas både åt höger och vänster.


  Bästa med kompressor
  Bästa med kompressor

  Mobicool
  MCF32 31L

  Kylbox med justerbar temperatur.

  Mobicool
  MCF32 31L

  Kylbox med justerbar temperatur.

  Produktegenskaper

  • Kompressorstyrd
  • Justerbar temperatur
  • Kapacitet: 31 liter
  • Innerbelysning
  • Digital display

  Produktöversikt

  Mobicool MCF32 är en kompressorstyrd kylbox som låter dig anpassa temperaturen från +10 grader ner till -10 grader. Styrningen är elektronisk och den digitala displayen visar exakt temperatur. Boxen rymmer 31 liter och kan förvara stående enlitersflaskor. Det ingår 12V-kabel och 230V-kabel, perfekt för bruk hemma och när du reser. Boxen mäter 407 x 365 x 584 millimeter. Det avtagbara locket och LED-innerbelysning är ytterligare ett plus för varje användare.


  Bästa med hjul
  Bästa med hjul

  Coleman
  50 QT Xtreme Wheeled Emea

  Stor kylbox som även kan användas som pall.

  Coleman
  50 QT Xtreme Wheeled Emea

  Stor kylbox som även kan användas som pall.

  Produktegenskaper

  • Kapacitet: 47 liter
  • Håller kyla i 4 dagar
  • Robust lock med 4 dryckeshållare
  • Kyls ned med is eller i kylrum
  • Vikt: 6.5 kg

  Produktöversikt

  En smart kylbox utrustad med två rejäla hjul och ett teleskopiskt handtag som gör det lätt att förflytta boxen. Det finns även två integrerade handtag på sidorna så att du kan lyfta den. Locket är såpass starkt och tåligt att boxen kan användas som en pall för upp till 113 kilo. Kylboxar är inte designade för att kyla mat, utan att hindra mat från att komma upp i samma temperatur som omgivande luft. Tänk därför på att kyla ner boxen ordentligt innan du använder den för bästa effekt.


  Bra val
  Bra val

  Arctic Tern
  20 Liter Premium Cooler Box

  Klassisk kylbox med hjul och teleskophandtag.

  Arctic Tern
  20 Liter Premium Cooler Box

  Klassisk kylbox med hjul och teleskophandtag.

  Produktegenskaper

  • Bär- och rullbar
  • Packvolym: 20 liter
  • Vikt: 3396 gram
  • Teleskophandtag

  Produktöversikt

  Denna kylbox från Arctic Tern har en generös storlek som rymmer 20 liter, gott om plats för att få plats med en middag till hela familjen. Den har två hjul undertill och ett teleskophandtag så att du kan rulla väskan om den är tungt packad. På locket finns det även två mugghållare. Om locket hålls slutet kan maten och drycken hålla sig kall i upp till 72 timmar. Boxen mäter 426 x 315 x 335 millimeter.

  Se priser på 20 Liter Premium Cooler Box


  Eftersom alla har olika behov av en kylbox finns det också flera olika varianter på marknaden. Därför är det en fördel att först analysera dina behov och fundera över när du kommer använda boxen. Det kommer göra det lättare att välja kylbox som passar just dina önskemål.

  Därför ska du välja en box framför kylväskan

  Många ställer sig frågan om det är bäst med en box eller väska. En väska kan kännas smidigare att ta med sig men tål inte alls lika mycket som en box. Generellt kan man säga att väskan lämpar sig för en kortare picknick eller några timmar på stranden. Ska du däremot på en längre resa eller campingsemester är det mycket bättre med en stabil box. Mycket handlar också om att uppfylla de behov som du och ditt resesällskap har på en väska eller box.

  3 fördelar med att ha en bra kylbox

  • Håller din mat och dryck kall
  • Lätt att transportera
  • Enkel att hålla ren

  Hur du väljer kylboxen som passar dig bäst

  Om du vill hitta den bästa boxen finns det flera faktorer som du ska kika lite extra på. En kylbox ska vara en lojal och pålitlig följeslagare så det lönar sig att jämföra modeller inför inköp. Mycket har hänt på marknaden de senaste åren, därför presenterar vi olika faktorer som kan vara bra att tänka på.

  Bra storlek

  Här finns det inga rätt och fel – det viktiga är att boxen är anpassad utifrån dina behov. När det gäller storleken är det främst hur mycket den rymmer som är intressant, det vill säga hur många liter som får plats i den. Ta dig en funderare över exakt vad du ska använda boxen till, det är bättre att köpa en stor istället för att flera små kylboxar. En bra sak att tänka på är att packa kylboxen helt full, då håller den kylan bättre än om den bara är halvfull.

  Ska endast en person använda kylboxen behövs inte en lika stor modell som till en familj på fyra. Om den ska passa till flera olika aktiviteter är det mest fördelaktigt att köpa en medelstor box som kan användas till det mesta. Är ditt behov en kylbox som rymmer mat och dryck för ett större sällskap, tillställning eller stor familj? För att få plats med allt som kan tänkas behövas tas med gör du bäst i att välja en av de större varianterna. Spana in kylboxar som rymmer 30, 40 eller 50 liter. En större kylbox är givetvis tyngre och blir jobbigare att bära med eller att flytta. Därför passar de större bäst att ha på en fast plats som vid lägerplatsen, husbilen eller under festkvällen.

  Hur den håller temperaturen

  En av de viktigaste faktorerna gällande en box är förstås hur bra den håller temperaturen. Det är en av de första sakerna du bör titta på när du ska välja. Det är också en faktor som du inte bör snåla in på, speciellt inte om du ska vara ute flera timmar i sträck. Kylboxen fungerar som en isolering mot temperaturen och kan hålla värme lika bra som kyla. Om du behöver hålla maten värmd under till exempel kyligare utomhusvistelser är det fördelaktigt att välja en box som även värmer. Då ser du efter de de modeller som har både kyl- och värmefunktion. Dessa boxar fungerar med andra ord även utmärkt som varmhållning.

  De små detaljerna

  Det är ofta de små och praktiska detaljerna som avgör när det kommer till ett köp. Framförallt är det följande funktioner som spelar roll:

  • Är det lätt att stänga och öppna boxen?
  • Är själva stängningsanordningen tålig och hållbar?
  • Går det packa ner maten på ett smart sätt?
  • Är den enkel att bära med sig?
  • Går det att rengöra den på ett enkelt sätt?

  När du har svaret på dessa frågor har du kommit en bra bit på vägen mot att hitta en box som passar dig och dina behov.

  Vad du kan ha i boxen

  Exakt vad du väljer att ha i boxen är upp till dig själv. Det är vanligt att ta med sig ett antal kylda drycker som kan hållas kalla under en utflykt. Men det går lika bra att packa ner smörgåsar, luncher eller vad som helst som behöver hållas kallt. Kanske ska du duka upp till en stor fest under bar himmel? Då får du med dig mycket mat i en större modell. En box är också utmärkt om du ska åka och handla och inte kommer kunna lägga in kyl- eller frysvaror med en gång. Det finns även boxar som har en inbyggd värmefunktion, och dessa har ännu fler användningsområden.

  Förvara maten rätt så håller den längre

  Förutom att se till att kylboxen rymmer det du vill bära med dig bör du ha koll på hur olika livsmedel förvaras bäst. Under sommartid är det som viktigast att se över att matvarorna ska hålls kylda. I värmen stiger temperatur snabbt och luftfuktigheten ökar. Förbered inför utomhusgrillningen eller picknicken så håller maten längre och bättre. Det är viktigt för att undgå att bli sjuk av mat som förvarats fel, bakterier bildas och trivs bättre än vanligt under heta dagar.

  Livsmedelsverket rekommenderar att under varma perioder använda någon form av kylbox vid utflykt i naturen, även när du fraktar hem maten från affären. DÅ ser du till att varorna håller lagom temperatur ända hem. Detta gäller inte bara kall mat, utan även varm mat ska hållas varm. Enkel tumregel är att inte äta halvljummen mat som stått och svalnat länge. När du hanterar livsmedel är det viktigt att hålla bra hygien, oavsett om du är hemma eller i naturen. Tvätta händerna innan du äter eller lagar mat, och efter att du hanterat rått kött eller kyckling. Om du reser utomlands bör du förstås tänka likadant och då kan det vara skönt att redan ha skapat bra rutiner för dina matvaror. Det viktigaste att lägga på minnet är:

  • Håll varm mat varm och kall mat kall.
  • Gör det till en vana att ta med kylbox till matbutiken.
  • Använd termometer i kylboxen om modellen saknar inbyggd.
  • Lagom temperatur för kylvaror är +4°C, medan -18 °C är lagom för frysvaror.
  • Undvik att matvaror som hör hemma kylskåpet blir stående framme på köksbänken.
  • Tvätta händerna innan du lagar eller äter mat.

  Läs fler tips om hur du förvarar olika livsmedel hos Livsmedelsverket.

  Kylbox är oumbärlig om du ska transportera råvaror som behöver stabil temperatur.

  Olika typer av boxar

  Det finns några olika typer av kylboxar som alla drivs på olika sätt. Den mest klassiska är förmodligen den så kallade passiva boxen som fungerar med kylklumpar och kylbatterier. Denna passar bäst när du ska på kortare utflykter, till exempel i skogen. Idag finns det även boxar som drivs med olika typer av strömkällor vilka passar utmärkt för camping. Det erbjuds även fler slags anslutningar idag vilket betyder att de kan anslutas i vanligt eluttag, cigarettändaren i bilen eller gasoldrift vid campingen. Nackdelen med vissa av dem är att de är väldigt högljudda medan de är inkopplade. Det är inget för den känsliga alltså. De boxar som fungerar med gas är dock helt ljudlösa. Dessa är perfekta för dig som brukar campa med husbil.

  De populäraste boxarna idag är nog de som drivs på vanlig el. Dessa kan du även använda i hemmet, till exempel under en spel- eller filmkväll tillsammans med vänner. Det underlättar att inte behöva springa till kylskåpet hela tiden. På bilsemestern det perfekt med en box som kan kopplas in i cigarettuttaget vilket gör att du kan åka långa sträckor utan att oroa dig över att maten blir dålig eller att drycken blir varm. Den går också att koppla in i ett vanligt eluttag. Sammanfattningsvis finns det kylboxar som drivs på olika sätt beroende på teknik:

  • Passiv kylbox
  • Elektrisk kylbox
  • Absoptionskylbox
  • Kylbox med kompressor
  • Multifunktionell kylbox

  Det finns många varianter av kylboxar som passar att ha i husbil eller husvagn. Optimalt är att välja en gasdriven eller elektrisk kylbox för längre campingturer.


  Redaktionen
  Outdoor.se
  Innehåll i denna artikel