Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Håll värmen med bästa värmestrumporna

Under det kalla vinterhalvåret är det skönt att ha värmande strumpor i skorna. Med batteridrivna värmestrumpor kan du se till att du håller fötterna varma när du är ute och jagar, fiskar, åker skidor eller går på promenad. För att hjälpa dig att välja de bästa värmestrumporna har vi sammanställt en köpguide samt valt ut de produkter som är bäst i test.

Redaktörens val:

Bäst i test
Therm-ic
Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2
stars
Bästa bekväma
Therm-ic
Therm-Ic Sock Set Fusion Uni S-700
stars
Bekväma värmestrumpor från Therm-Ic med 8 timmars batteritid.
Bästa Prisvärda
Alpenheat
Alpenheat Fire Sock
stars
Effektivt skydd mot kalla underlag.
Bästa med AA-batterier
Avignon
Avignon Värmestrumpa, AA-batteri
stars
Värmestrumpor i ullblandning som drivs av AA-batterier.

Outdoor.se testar värmestrumpor från Avignon och Lenz.
Värmestrumpor är ett oumbärligt plagg på vintern! Här testar redaktionen värmestrumporna Lenz 4.0 TOE CAP, Avignon Värmestrumpa, Powerbank och Avignon Värmestrumpa med tåvärme Powerbank.

Bäst i test
Bäst i test

Therm-ic
Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2

stars

Therm-ic
Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2

stars

Produktegenskaper

Produktöversikt

Se priser på Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2


Bästa bekväma
Bästa bekväma

Therm-ic
Therm-Ic Sock Set Fusion Uni S-700

Bekväma värmestrumpor från Therm-Ic med 8 timmars batteritid.
stars

Therm-ic
Therm-Ic Sock Set Fusion Uni S-700

stars

Bekväma värmestrumpor från Therm-Ic med 8 timmars batteritid.

Produktegenskaper

 • Upp till 8 timmars batteritid
 • Bra andningsförmåga
 • Enkelt att fästa batteriet med tryckknappar
 • Förstärkt häl och tå
 • Tvättas i 30 grader

Produktöversikt

Therm-Ic Sock Set Fusion Uni S-700 är värmestrumpor med två S-pack 700-batterier som ger upp till åtta timmars värme. Tack vare heat fusion-teknik sprider sig värmen jämnt över tårna och benen.

Detta är tekniska, mjuka och värmestrumpor som effektivt transporterar bort överskottsvärme och gör att du håller dig varm när det är kallt ute. De är bekväma att bära med tajt passform vilket gör att de sluter åt vid foten, vaden och vristen. Det är förstärkningar vid häl och tå. Strumporna är tillverkade i akryl, polyamid, merinoull, polypropen och elastan och du kan tvätta dem i tvättmaskin på 30 grader.

Se priser på Therm-Ic Sock Set Fusion Uni S-700


Bästa Prisvärda
Bästa Prisvärda

Alpenheat
Alpenheat Fire Sock

Effektivt skydd mot kalla underlag.
stars

Alpenheat
Alpenheat Fire Sock

stars

Effektivt skydd mot kalla underlag.

Produktegenskaper

 • Batteritid på upp till 8 - 16 timmar
 • Tre olika värmeinställningar
 • Uppladdningsbara Li-ion-batterier

Produktöversikt

Mjuka och sköna värmestrumpor från Alpenheat. Strumporna består av en blandning av bomull och spandex, vilket gör dem både bekväma och följsamma. Värmeelementen sitter vid tårnas undersida, vilket ger dig ett bra skydd mot det kylda underlaget. Temperaturen kan ställas in i tre olika nivåer. Batteriet förvaras i en integrerad ficka vid strumpornas överkant, och kan ge dig en batteritid på 8 - 16 timmar beroende på användande. De är av Li-ion-typ, och en laddning för att nå full batterikapacitet tar ca 5 -6 timmar. Strumporna levereras med batterier, laddare samt en USB-laddare. 


Bästa med AA-batterier
Bästa med AA-batterier

Avignon
Avignon Värmestrumpa, AA-batteri

Värmestrumpor i ullblandning som drivs av AA-batterier.
stars

Avignon
Avignon Värmestrumpa, AA-batteri

stars

Värmestrumpor i ullblandning som drivs av AA-batterier.

Produktegenskaper

 • Upp till 6 timmars batteritid
 • Upp till 60 grader värme
 • Material av ull, akryl, polyester och lycra
 • Finns i 3 storlekar

Produktöversikt

Vill du ha ett par värmestrumpor som drivs med AA-batterier rekommenderar vi Avignon Värmestrumpa, AA-batteri. De värms upp av batteriladdare 4.5V och 2x3 st AA-batterier. Värmen kommer från karbonfibrer som sitter på ovansidan av tåpartiet. Batteridosan fästs i en ficka på utsidan av varje strumpa och har en on/off-knapp. Strumporna blir 60 grader varma vilket är perfekt för frusna fötter under promenaden, när du åker skidor, jagar eller åker pulka med barnen en kall vinterdag.

Strumporna är svarta och grå och är i en blandning av ull, akryl, polyester och lycra. De finns i tre olika storlekar – S/M, L/XL och XXL.

Se priser på Avignon Värmestrumpa, AA-batteri


Värmestrumpor Lenz bäst i test
Här testar Martin på redaktionen värmestrumpor från Lenz, testvinnare som garanterat håller fötterna varma.

Vad är värmestrumpor?

Värmestrumpor är elektriska och batteridrivna strumpor som effektivt värmer upp fötterna. Temperaturen i strumporna går enkelt att reglera hos de flesta modeller. Värmesulor har ett liknande användningsområde, men eftersom designen är annorlunda skiljer sig funktionerna åt. Till skillnad från sulorna sitter strumporna tight mot foten och vaden, vilket gör att värmen sprider sig skönt över hela foten. Värmeslingan är oftast insydd på baksidan av vaden, under foten och fram på tårna. Batterierna är oftast högt upp på utsidan av vaden. Fryser du om händerna kan du även komplettera med värmehandskar

Vem bör använda värmestrumpor?

Alla som är ute i skog och mark under vintermånaderna bör använda värmande strumpor. Även personer som lätt fryser om tårna bör investera i ett par. Värmestrumpor kan exempelvis användas vid följande tillfällen:

 • Jakt
 • Friluftsliv
 • Fiske
 • Skidåkning
 • Längre promenader i kallt väder
 • Övriga utomhusaktiviteter på vintern
 • Inomhus, för dig som lätt blir frusen
Bästa värmestrumporna - test av värmestrumpor.
Värmestrumpor passar dig som lätt fryser och som vill kunna vara utomhus trots kallare väder.

Hur fungerar värmestrumpor?

Strumporna har en insydd värmeslinga, vilket gör att värmen sprids ut till hela foten. Oftast är värmeslingan som störst vid tårna eftersom det är den del av foten som lättast blir frusen. Du sätter på värmen genom att klicka på en knapp på batterihållaren eller via en app, beroende på modell. De flesta strumpor har flera värmenivåer, vilket gör att det är enkelt att reglera temperaturen även när du är ute.

Tips! Sätt på dig strumporna strax innan du ska ut i kylan så att du har varma fötter redan från början.

Värmestrumpor Lenz bäst i test
Lenz testvinnande strumpor säljs kompletta med batterier och laddare.

När används värmestrumpor?

Värmestrumpor används under vinterhalvåret när det är kallt. De används för att minska risken för kalla fötter och förfrysningsskador vid aktiviteter utomhus i vinterkylan. Om du lätt fryser om fötterna på vintern kan du givetvis använda dem inomhus också för att värma fötterna. Värmestrumpor kan vara en bra investering för dig som arbetar utomhus och har stunder då du är stillastående. Kombinera gärna med ett underställ av hög kvalitet. 

Outdoor testar värmestrumpor.
Här testar redaktionen Avignon Värmestrumpa, Powerbank som vi utsett till testvinnare. 

Att tänka på när du köper värmestrumpor

Det finns fler olika värmesockor på marknaden och de skiljer sig åt på flera sätt. Varierande batteritid, passform och material är bara några saker du bör titta lite extra på när du köper värmestrumpor.

Kvalitet & material

Kvaliteten är A och O när du köper värmesockor. Det räcker inte att köpa ett par med bra batteritid och avancerade värmeinställningar om materialet inte håller hög nog kvalitet. Välj alltid strumpor som är tillverkade av material som naturligt reglerar temperaturen och transporterar bort fukt, exempelvis naturlig ull och vissa syntetmaterial med tekniska fibrer. Undvik strumpor tillverkade av bomull.

Vissa värmestrumpor är också sydda så att de ska kunna ge dina fötter och vader kompression, något som kan komma att bli mycket uppskattat när du till exempel vandrar eller åker skidor under en längre tid. Kompressionen främjar nämligen blodcirkulationen och underlättar återhämtningen när du stått på benen hela dagen.

Batteritid

Batteritiden är mycket viktig om du planerar att vara ute under flera timmar. De flesta strumpor är utrustade med uppladdningsbara batterier, där de bästa modellerna kan hålla i upp till åtta timmar. De flesta modeller har en batteritid på sex timmar på den lägsta värmenivån, men många recensioner och bäst i test visar att batteritiden oftast är längre än vad tillverkarna indikerar. Hög värme kräver mer kraft, och väljer du istället att reglera temperaturen efter vad du verkligen behöver kan du spara mycket energi och batteriet kan hålla längre.

Tänk på att många värmestrumpor säljs utan laddare och batterier. Detta är bra om du vill ha flera par, men var noga med att kolla att du också får tag i kompatibla batterier och laddare till strumporna.

Värmestrumpor med batteri Lenz bäst i test
Lenz värmestrumpor har ett litet och kompakt batteri som fästs högst upp på strumpan så att kanten kan vikas ner över batteriet.

Värmespridning & värmenivåer

Strumporna är utrustade med värmepunkter och det är viktigt att du kontrollerar var dessa punkter sitter. Värmepunkterna ska finnas på flera områden för att ge en optimal värmefördelning runt hela foten. De flesta strumpor har flera olika värmenivåer, vilket gör att du kan reglera temperaturen efter behov. Detta hjälper dig också hantera batteritiden hos strumporna.

Pris

Priset är en avgörande faktor för de flesta konsumenter och det gäller även vid köp av värmestrumpor. Det är en relativt dyr produkt som vanligtvis kostar mellan 1500-2500 kronor. De är dyra i inköp, men om du tar hand om dem kommer de att hålla i flera år. Om du ofta är utomhus under vintern är det en bra investering för att hålla fötterna varma och minska risken för förfrysning.

Design

De flesta värmestrumpor har mer eller mindre samma design med ett högt skaft som täcker hela vaden. Batterihållaren sitter högst upp på skaftet, vilket gör att du enkelt kan använda strumporna i i följande skor:


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel