Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Håll värmen med bästa värmestrumporna

Under det kalla vinterhalvåret är det skönt att ha värmande strumpor i skorna. Med batteridrivna värmestrumpor kan du se till att du håller fötterna varma när du är ute och jagar, fiskar, åker skidor eller går på promenad. För att hjälpa dig att välja de bästa värmestrumporna har vi sammanställt en köpguide samt valt ut de produkter som är bäst i test.

Redaktörens val:

Bäst i test
Therm-ic
Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B
Med anatomisk passform som värmer fötterna effektivt.
Bästa Premium
Lenz
Lenz 4.0 TOE CAP
Värmeelement både ovan och under tårna.
Bästa Snabbladdande
Therm-ic
Powersock Set Heat Uni + S-Pack 700B V2
Kan laddas till full kapacitet på 3,5 timmar
Bästa Prisvärda
Alpenheat
Alpenheat Fire Sock
Effektivt skydd mot kalla underlag.

Värmestrumpor Lenz bäst i test
Värmestrumpor är ett oumbärligt plagg på vintern! Här testar Martin på redaktionen värmestrumpor från Lenz, testvinnare som garanterat håller fötterna varma.

Bäst i test
Bäst i test

Therm-ic
Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B

Med anatomisk passform som värmer fötterna effektivt.

Therm-ic
Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B

Med anatomisk passform som värmer fötterna effektivt.

Produktegenskaper

 • 3 temperaturnivåer
 • Ställ temperaturen direkt på batteriet eller via app
 • Innehåller merinoull
 • Anatomiskt stickade för bästa passform
 • Uppladdningsbara litium-batterier

Produktöversikt

Effektiva värmestrumpor Therm-ic. Med integrerade värmeelement under tårna som både sprider värmen effektivt, och ser till att strumporna håller länge. Tack vare en anatomisk stickning sitter strumporna väl mot fötterna och vaderna, vilket gör att de passar till flera intensiva aktiviteter såsom till exempel skidåkning.

Batteriet monteras på insidan av strumpan, och kan ge dig värme i upp till 16 timmar. Temperaturen kan ställas in i tre nivåer. Du ställer enkelt in den direkt på batteriet, eller via en app. Batteritet är av litium-typ, vilket gör att det kan laddas i vilket tillstånd som helst, och du kan därför alltid ha ett fulladdat batteri redo till hands. 

Strumporna är tillverkade av en blandning av bland annat polyamid merinoull. Detta gör  att strumporna sitter väl mot kroppen, samtidigt som ullen hjälper till att hålla värmen väl även om strumporna blir fuktiga. Utrustade med vadderade förstärkningar under foten som hjälper till att främja värmecirkulationen och ge en bättre komfort. Tå- och hälparti är förstärkta för att stå emot extra påfrestning. Strumporna tål maskintvätt vid 30°. Levereras med USB-laddare. 

Se priser på Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B


Bästa Premium
Bästa Premium

Lenz
Lenz 4.0 TOE CAP

Värmeelement både ovan och under tårna.

Lenz
Lenz 4.0 TOE CAP

Värmeelement både ovan och under tårna.

Produktegenskaper

 • 3 temperaturinställningar
 • Temperaturen kan justeras via app
 • Upp till 14 timmars batteritid
 • Specialsydd höger- respektive vänsterfot

Produktöversikt

Väl utformade värmestrumpor från Lenz. Strumporna har värmeelement både på ovan- och under sidan av tårna, och ger alltså effektiv värme till hela tåzonen. Temperaturen går att ställa in i tre olika nivåer. Detta görs direkt på batteriet eller genom den kompatibla appen. Mycket smart då du inte behöver ta av dig lager för att reglera temperaturen hos strumporna. 

Strumporna består av en blandning av bland annat polyester, polyamid och merinoull. De är något tjockare i modellen och passar därför mycket bra för de som håller på med jakt, fiske eller har ett arbete där man vistas mycket utomhus. Strumporna är speciellt formade för höger respektive vänster fot, för att ge extra komfort och optimal värmespridning.  

Värmestrumporna drivs av batteripack rcB 1200, som är uppladdningsbara. Två batteripack medföljer, tillika en USB-laddare samt en dubbel laddkabel med batteriindikator. Batteriet kan förse strumporna med kraft i upp till 14 timmar. Strumporna tål tvätt i maskin vid 30°, och en speciell tvättpåse för att skydda strumporna medföljer.


Bästa Snabbladdande
Bästa Snabbladdande

Therm-ic
Powersock Set Heat Uni + S-Pack 700B V2

Kan laddas till full kapacitet på 3,5 timmar

Therm-ic
Powersock Set Heat Uni + S-Pack 700B V2

Kan laddas till full kapacitet på 3,5 timmar

Produktegenskaper

 • Tre temperaturnivåer
 • 75% batterikapacitet efter halva laddningstiden
 • Anatomisk passform
 • Vadderade förstärkningar på undersidan
 • Tål maskintvätt 30°

Produktöversikt

Värmestrumpor från Therm-ic som kan styras trådlöst via den kompatibla appen. Strumporna har tack vare integrerade värmeelement ett effektivt skydd på kyla, och ger en behaglig värmespridning i upp till åtta timmar. Temperaturen kan ställas in i tre olika nivåer. 
Strumporna levereras med två batteri av litium-typ. Eftersom de är av just denna typ kan de laddas i vilket tillstånd som helst, och behöver inte heller laddas fullt för att bibehålla sin kapacitet. Batteriet kan laddas till full effekt på ca 3,5 timma, men redan efter halva tiden har den nått 75% tack vare sin snabbladdningskapacitet.

Strumporna har en anatomisk stickning som gör att de sitter tajt mot kroppen för att på bästa sätt kunna sprida värmen. Utrustade med förstärkningar vid tå och häl, samt extra vadderade förstärkningar under foten för ökad komfort längre hållbarhet. Tål maskintvätt vid 30°. Levereras med USB-laddare. 

Se priser på Powersock Set Heat Uni + S-Pack 700B V2


Bästa Prisvärda
Bästa Prisvärda

Alpenheat
Alpenheat Fire Sock

Effektivt skydd mot kalla underlag.

Alpenheat
Alpenheat Fire Sock

Effektivt skydd mot kalla underlag.

Produktegenskaper

 • Batteritid på upp till 8 - 16 timmar
 • Tre olika värmeinställningar
 • Uppladdningsbara Li-ion-batterier

Produktöversikt

Mjuka och sköna värmestrumpor från Alpenheat. Strumporna består av en blandning av bomull och spandex, vilket gör dem både bekväma och följsamma. Värmeelementen sitter vid tårnas undersida, vilket ger dig ett bra skydd mot det kylda underlaget. Temperaturen kan ställas in i tre olika nivåer. Batteriet förvaras i en integrerad ficka vid strumpornas överkant, och kan ge dig en batteritid på 8 - 16 timmar beroende på användande. De är av Li-ion-typ, och en laddning för att nå full batterikapacitet tar ca 5 -6 timmar. Strumporna levereras med batterier, laddare samt en USB-laddare. 


Värmestrumpor Lenz bäst i test
Outdoor.se har testat olika värmestrumpor, här ses Lenz strumpor som blivit utsedda till bästa premiumval.

Vad är värmestrumpor?

Värmestrumpor är elektriska och batteridrivna strumpor som effektivt värmer upp fötterna. Temperaturen i strumporna går enkelt att reglera hos de flesta modeller. Värmesulor har ett liknande användningsområde, men eftersom designen är annorlunda skiljer sig funktionerna åt. Till skillnad från sulorna sitter strumporna tight mot foten och vaden, vilket gör att värmen sprider sig skönt över hela foten. Värmeslingan är oftast insydd på baksidan av vaden, under foten och fram på tårna. Batterierna är oftast högt upp på utsidan av vaden. Fryser du om händerna kan du även komplettera med värmehandskar

Vem bör använda värmestrumpor?

Alla som är ute i skog och mark under vintermånaderna bör använda värmande strumpor. Även personer som lätt fryser om tårna bör investera i ett par. Värmestrumpor kan exempelvis användas vid följande tillfällen:

 • Jakt
 • Friluftsliv
 • Fiske
 • Skidåkning
 • Längre promenader i kallt väder
 • Övriga utomhusaktiviteter på vintern
 • Inomhus, för dig som lätt blir frusen

Hur fungerar värmestrumpor?

Strumporna har en insydd värmeslinga, vilket gör att värmen sprids ut till hela foten. Oftast är värmeslingan som störst vid tårna eftersom det är den del av foten som lättast blir frusen. Du sätter på värmen genom att klicka på en knapp på batterihållaren eller via en app, beroende på modell. De flesta strumpor har flera värmenivåer, vilket gör att det är enkelt att reglera temperaturen även när du är ute.

Tips! Sätt på dig strumporna strax innan du ska ut i kylan så att du har varma fötter redan från början.

Värmestrumpor Lenz bäst i test
Lenz testvinnande strumpor säljs kompletta med batterier och laddare.

När används värmestrumpor?

Värmestrumpor används under vinterhalvåret när det är kallt. De används för att minska risken för kalla fötter och förfrysningsskador vid aktiviteter utomhus i vinterkylan. Om du lätt fryser om fötterna på vintern kan du givetvis använda dem inomhus också för att värma fötterna. Värmestrumpor kan vara en bra investering för dig som arbetar utomhus och har stunder då du är stillastående. Kombinera gärna med ett underställ av hög kvalitet. 

Att tänka på när du köper värmestrumpor

Det finns fler olika värmesockor på marknaden och de skiljer sig åt på flera sätt. Varierande batteritid, passform och material är bara några saker du bör titta lite extra på när du köper värmestrumpor.

Kvalitet & material

Kvaliteten är A och O när du köper värmesockor. Det räcker inte att köpa ett par med bra batteritid och avancerade värmeinställningar om materialet inte håller hög nog kvalitet. Välj alltid strumpor som är tillverkade av material som naturligt reglerar temperaturen och transporterar bort fukt, exempelvis naturlig ull och vissa syntetmaterial med tekniska fibrer. Undvik strumpor tillverkade av bomull.

Vissa värmestrumpor är också sydda så att de ska kunna ge dina fötter och vader kompression, något som kan komma att bli mycket uppskattat när du till exempel vandrar eller åker skidor under en längre tid. Kompressionen främjar nämligen blodcirkulationen och underlättar återhämtningen när du stått på benen hela dagen.

Batteritid

Batteritiden är mycket viktig om du planerar att vara ute under flera timmar. De flesta strumpor är utrustade med uppladdningsbara batterier, där de bästa modellerna kan hålla i upp till åtta timmar. De flesta modeller har en batteritid på sex timmar på den lägsta värmenivån, men många recensioner och bäst i test visar att batteritiden oftast är längre än vad tillverkarna indikerar. Hög värme kräver mer kraft, och väljer du istället att reglera temperaturen efter vad du verkligen behöver kan du spara mycket energi och batteriet kan hålla längre.

Tänk på att många värmestrumpor säljs utan laddare och batterier. Detta är bra om du vill ha flera par, men var noga med att kolla att du också får tag i kompatibla batterier och laddare till strumporna.

Värmestrumpor med batteri Lenz bäst i test
Lenz värmestrumpor har ett litet och kompakt batteri som fästs högst upp på strumpan så att kanten kan vikas ner över batteriet.

Värmespridning & värmenivåer

Strumporna är utrustade med värmepunkter och det är viktigt att du kontrollerar var dessa punkter sitter. Värmepunkterna ska finnas på flera områden för att ge en optimal värmefördelning runt hela foten. De flesta strumpor har flera olika värmenivåer, vilket gör att du kan reglera temperaturen efter behov. Detta hjälper dig också hantera batteritiden hos strumporna.

Pris

Priset är en avgörande faktor för de flesta konsumenter och det gäller även vid köp av värmestrumpor. Det är en relativt dyr produkt som vanligtvis kostar mellan 1500-2500 kronor. De är dyra i inköp, men om du tar hand om dem kommer de att hålla i flera år. Om du ofta är utomhus under vintern är det en bra investering för att hålla fötterna varma och minska risken för förfrysning.

Design

De flesta värmestrumpor har mer eller mindre samma design med ett högt skaft som täcker hela vaden. Batterihållaren sitter högst upp på skaftet, vilket gör att du enkelt kan använda strumporna i i följande skor:


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel