Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Test av vandringsbyxor för dam

Funktionella vandringsbyxor med skön passform är ett måste när du ska ut i naturen. Det är en bra investering för vandringar, utflykter och äventyr. Men vad ska man tänka på vid köp av nya friluftsbyxor? Här är de bästa vandringsbyxorna för dam och bra tips inför köpet.

Bäst i test vandringsbyxor dam.
Vandringsbyxor för dam är anpassade för friluftsliv och andra utomhusaktiviteter.

Vad är vandringsbyxor för dam? 

Vandringsbyxor är ett mångsidigt plagg som kan användas i många olika sammanhang. På långa vandringar är de så klart en självklarhet men byxorna kan också användas på en kortare svamptur i skogen eller när du arbetar i trädgården. Vandringsbyxan är följsam, slitstark och har många praktiska detaljer som gör dem både funktionella och sköna att bära. För att hitta de vandringsbyxor för dam som passar just dig kan det vara bra att läsa vilka som blivit bäst i test. Sedan är det viktigt att du funderar på vad som är viktigt för dig. Tunna eller lite tjockare vandringsbyxor? Justerbara benslut? Många fickor? Priset? I den här köpguiden kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på innan ett köp av nya vandringsbyxor för dam.

Köp och ett par riktigt bra vandringsskor eller vandringskängor

Vandringsbyxor för dam - Egenskaper

Vandringsbyxor för dam kan ha många olika egenskaper. Det är bra om vandringsbyxorna kan klara olika typer av väder och att de både är vind- och vattentåliga. Samtidigt vill du ju också att ventilationen är bra så att du inte blir för varm när solen tittar fram. Vandringsbyxorna ska också sitta bekvämt och ge dig stor rörelsefrihet. Du vill ju kunna gå, vandra, jogga, springa, klättra och böja dig helt obehindrat och inte känna att byxorna begränsar dig. När du hittar ett par vandringsbyxor som passar dina behov kommer du att kunna njuta mer av naturupplevelsen.

Material

Vandringsbyxor kan vara tillverkade av olika material, från stretchig syntet till en blandning av syntet och bomull eller bara bomull. Det finns också vandringsbyxor i softshell. Vilket material du ska välja beror bland annat på när du ska använda dem, om det är kallt eller varmt ute. Materialet i byxan påverkar också hur slitstarka de är, vikten på dem och hur snabbt de torkar. Ska du ge dig ut i snårig terräng är det viktigt att vandringsbyxorna är tåliga och klarar den tuffa vandringen. Ska du däremot ut på en snabb och aktiv tur där du räknar med att bli varm och svettig är det en fördel om de väger mindre och är snabbtorkande.

Passform

Vandringsbyxor finns i många olika storlekar och passformer. Du kan hitta både figursydda vandringsbyxor och mer raka modeller. Vilka som passar dig bäst beror dels på din kroppsform och dels på vad du tycker om. Väljer du ett par figursydda vandringsbyxor är det bra om materialet är stretchigt för att du ska kunna röra dig fritt och bekvämt i dem. När det kommer till midjan finns också flera byxmodeller att välja mellan. Du kan hitta vandringsbyxor med hög midja och med låg midja, och du kan hitta vandringsbyxor med justerbar linning i resår eller med hällor för skärp.

Detaljer

Nu kommer vi in på vandringsbyxans många olika funktionella detaljer. Du bör välja en byxa som har just de egenskaperna som passar dina behov. Några olika praktiska detaljer på vandringsbyxor är till exempel:

  • Förböjda knän och stretchpaneler – ökar rörelsefriheten och passformen
  • Förstärkningar på byxans rumpa, knän och benslut – ger slitstarka byxor som klarar vandringar i tuff natur
  • Längd och benslut – finns i olika varianter, korta och långa, med eller utan kardborrejustering eller knappjustering
  • Ventilation – gör att byxorna andas och du blir av med överskottsvärmen från pulshöjande aktiviteter
  • Fickor – skapar plats för bland annat mobil, karta, nycklar och ficklampa
  • Vind- och vattentäta – håller dig torr och varm även om vädret är fuktigt och kallt.

Hitta dina nya vandringsbyxor för dam

Som vi har sett nu finns det många varianter av vandringsbyxor att välja mellan. De har många olika funktioner och smarta lösningar för att du ska kunna hitta ett par byxor som uppfyller dina behov. Byxor med stretch ser till exempel till att du kan röra dig så obehindrat som möjligt. Under en sommarvandring kan det vara smart att välja ett par vandringsbyxor där du med hjälp av dragkedjor kan förkorta byxorna så att de förvandlas till ett par shorts. Ska du däremot ut på hösten eller tidigt på våren kan det vara viktigare att hitta ett bra byxor som håller dig varm och torr. Vandringsbyxor med förstärkta partier ger ett par hållbara och slitstarka byxor.

Priset spelar så klart också in i valet av ett par nya vandringsbyxor. Du kommer att se att priserna varierar mycket. Ett par vandringsbyxor av hög kvalitet kommer att hålla länge. Bli därför inte avskräckt av prislappen utan se det som en investering som kommer att ge dig många härliga naturupplevelser under lång tid framöver.

Är du ute efter vandringsbyxor för herr? Då ska du läsa vår artikel om de bästa vandringsbyxorna för herr


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel