Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Hitta den bästa snowboarden 2024

Nyckeln till att köpa en snowboard som är bäst i test är att planera hur du kommer att åka. De viktigaste faktorerna att tänka på vid köp är vilken typ av snowboard du behöver, längd, bredd och form.

Redaktörens val:

Bästa för dam
Salomon
Salomon Wonder Snowboard
stars
För både djup- och pudersnö med miljövänlig kärna.
Bästa för herr
Salomon
Salomon Pulse Snowboard
stars
Freestyle-bräda som är lättåkt och förlåtande.
Bästa för barn
Salomon
Salomon Junior Sleepwalker Grom Snowboard
stars
Lättåkt parkbräda för juniorer.
Bästa för dam
Bästa för dam

Salomon
Salomon Wonder Snowboard

För både djup- och pudersnö med miljövänlig kärna.
stars

Salomon
Salomon Wonder Snowboard

stars

För både djup- och pudersnö med miljövänlig kärna.

Produktegenskaper

 • Tvillingformad
 • Formad profil
 • Dam-modell
 • Korkbaserad dämpning

Produktöversikt

Wonder Snowboard från Salomon har tvillingfrom och Rock Out Camber som gör att brädan får en mångsidighet så att du kan åka i både puder och snö. Flexen är medelhård och riktad vilket ger en optimal balans mellan lekfullhet och stabilitet. Dämpningen är korkbaserad, skonsamt för både knän och miljön. Kanterna är tillverkade i klimatsmart material, Royal Rubber Rails, och ger god stöt- och vibrationsdämpning. 

Den formade profilen har en träkärna och olika tjocklek, detta maximerar träets kraftfulla stuns och naturliga snärt. Varje träremsa i brädan är handplockat och lovar fantastisk kvalité och lätthet. Den tvågradiga vinkeln mellan fötterna ger det bästa och mest hållbara kantgreppet utan låsningar.

Se priser på Wonder Snowboard


Bästa för herr
Bästa för herr

Salomon
Salomon Pulse Snowboard

Freestyle-bräda som är lättåkt och förlåtande.
stars

Salomon
Salomon Pulse Snowboard

stars

Freestyle-bräda som är lättåkt och förlåtande.

Se priser på Pulse Snowboard

Produktegenskaper

 • Freestyle-bräda
 • Tvillingform
 • Kan användas i all terräng

Produktöversikt

Franska Salomon grundades i hjärtat av de franska alperna redan 1947 av Francois Salomon och hans son George. Det var de som formgav många av de moderna bindningarna. Idag har Salomon ett stort utbud av diverse sportartiklar som håller mycket hög kvalitet, och deras snowboards är inget undantag.

Pulse är en herr-specifik snowboard med Flat Out Camber samt BiteFree-kanter som gör att du kan åka fritt och kreativt med få konsekvenser. Brädan år tillverkad av aspen-trä med inslag av björkremsor i hög densitet vilket ger förbättrad retentionsinsats. Fibrerna i brädan har låg densitet, detta gör inte bara brädan lättare utan även en lekfull och förlåtande flexibilitet. Denna snowboard är det perfekta valet för dig som vill kunna ägna dig åt freestyle-åkning i all slags terräng.

Se priser på Pulse Snowboard


Bästa för barn
Bästa för barn

Salomon
Salomon Junior Sleepwalker Grom Snowboard

Lättåkt parkbräda för juniorer.
stars

Salomon
Salomon Junior Sleepwalker Grom Snowboard

stars

Lättåkt parkbräda för juniorer.

Produktegenskaper

 • Flex: Medel
 • För parkåkning
 • Tvillingformad

Produktöversikt

Salomon Junior Sleepwalker Grom är en snowboard för barn som är speciellt framtagen för parkåkning. Tvillingformen tillsammans med en Rock Out Camber gör att brädan är väldigt förlåtande samtidigt som den ger god kantkontroll. Popster-konstruktionen ger bättre lyftkraft, tillsammans med BiteFree-kanterna blir det ännu lättare att lära sig nya trick. Det finns gott om utrymme för misstag och ger en åkning med få konsekvenser.

Se priser på Junior Sleepwalker Grom Snowboard


Snowboardåkare i röd jacka och gula byxor i kraftigt lutande backe med blå himmel bakom

Det första du behöver tänka på när du letar efter en snowboard är vilken typ av åkning du planerar att göra. Du kan välja mellan flera typer av snowboards som är bra på olika sätt och dessa är:

 • All-Mountain snowboard.
 • Freestyle snowboard.
 • Freeride snowboard.
 • Puder-snowboard.
 • Splitboard.

Förutom typ av snowboard är det också bra att tänka på vilken längd, bredd och form du behöver. Genom att vara insatt i dessa faktorer maximerar du chanserna att göra ett lysande köp som du inte ångrar för en sekund. Att vara välinformerad är nyckeln till att köpa produkter som är bäst i test.

Föredrar du att åka skidor i backen eller längdskidor? Då kan du ta del av köpguiderna bästa slalomskidorna och bästa längdskidorna.

Välj bästa typ av snowboard

Du har olika typer av modeller att välja mellan och fem av de vanligaste presenteras här:

All-mountain snowboard

Precis som namnet antyder är denna typ av modell mångsidig och klarar av att hantera det mesta som du kan stöta på. Denna snowboard är ett perfekt alternativ när du är nybörjare och planerar att spendera tid på en skidort.

Freestyle snowboard

Om du är en van åkare som vill öva på dina färdigheter är det en freestyle snowboard du behöver. Denna typ av modell är speciellt designad för avancerade åkare och är lite kortare än andra modeller. De är därför mer lekfulla och förhållandevis lätta att manövrera. Köp denna snowboard om du vill bli duktig på hopp och åka på en box eller ett rail.

Freeride snowboard

En freeride snowboard är designad för åkare som gillar att åka utanför de preparerade pisterna och spåren. Dessa modeller har vanligtvis en längre bräda med en riktad design för optimal åkning i opreparerad terräng snö. Köp denna om du är ute efter äventyr och vill utforska.

Puder-snowboard

För att flyta lätt på djup snö är det en puder-snowboard du behöver. Brädan har vanligtvis en avsmalnande design med en bredare framdel och en smalare bakdel.

Splitboard

En splitboard är ett utmärkt val för den som gillar utmaningen att åka i backar. Den har en genialisk design då den är delad på längden i två halvor för att du ska kunna gå upp till toppen snabbt. Sedan klämmer du bara ihop den för att åla nerför backen. Denna modell är ett alternativ värt att överväga när dina färdigheter förbättras.

Välj rätt längd, bredd och form på din snowboard

Med ett så brett utbud av modeller undrar du säkert hur du väljer rätt längd, bredd och form. Oroa dig inte, den goda nyheten är att du här får veta vad du ska tänka på:

 • Längd - Den typ av åkning du planerar göra spelar en stor roll för vilken längd du ska välja på din snowboard. Tänk på att varje typ av modell kan variera i storlek och längd. En tumregel är att en snowboards längd som står lodrätt ska nå upp till mellan hakan och näsan.
 • Bredd - När du väljer är det viktigt att kontrollera att brädan är tillräckligt bred för att passa dina snowboardskor. Se till att skorna knappt kommer utanför kanten så att du kan trycka på kanterna för en bättre kontroll. Dock bör inte dina skor hamna så långt utanför att de släpar i snön.
 • Form - Det finns några saker att tänka på när det kommer till formen på en snowboard. För nybörjare och mångsidiga åkare är det bäst med en symmetrisk form där framdelen och bakdelen är lika. En symmetrisk form har fördelen att fungera bra för de flesta sätt att åka. Raka motsatsen till denna form är de asymmetriska och riktningsbara som är designade för att åka i en viss riktning. Här skiljer sig formen på framdelen och bakdelen från varandra samt på brädans sidor. Förutom dessa former har du även de volymförskjutna som har en kort och bred form istället för en lång och smal. Fördelen med dessa är att de är mer manövrerbara för att åka i skogen och i djup snö.

Tänk på säkerheten och bär alltid skidhjälm när du åker snowboard. 


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel