Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Outlet med upp till 50% rabatt på kläder och utrustning hos Outnorth. Klicka här >
Så väljer vi produkter

Mygghatt bäst i test 2022

Det finns många olika produkter på marknaden för att motverka myggbett men en enkel mygghatt är ett väldigt enkelt sätt att undvika att bli stucken i ansiktet. Du måste inte ha några kemikalier i ansiktet och slipper ändå att ha myggen i ansiktet.

Så fungerar en mygghatt

När du ska ut i skogen så är mygg ofta ett bekymmer, än mer om det är på eftermiddag eller kväll. Mygg är väldigt irriterande och i värsta fall så kan du få sjukdomar, så det är absolut viktigt att du undviker att bli stucken om det går.

En mygghatt är ofta i form av en keps eller en hatt med skärm runt hela. Du har sedan ett nät som du drar ned och som då täcker ditt ansikte, ofta går nätet ned till axlarna så att det skyddar ordentligt.

Det går också att köpa till nätet separat så att du kan använda det till din favorithatt. I många fall kommer däremot hatten tillsammans med nätet och ger dig en enkel lösning som skyddar dig mot myggen.

När du sedan är färdig så kan du dra upp nätet och använda den som en helt vanlig hatt. I vissa fall går det också att ta av nätet helt, sedan fäster du det på hatten när den ska användas igen.

Väldigt lite variation mellan olika modeller

Det finns inte jättemycket att tänka på när du ska köpa en mygghatt, bortsett från att den ska vara av god kvalitet. Olika hattar kan däremot ha lite olika design och utseende, så det här kan vara värt att tänka på.

Mygghattar håller länge om du tar hand om den och det är därför värt att köpa en hatt som inte bara är praktisk, utan som också är snygg och matchar stilen du brukar ha ute i skogen.

När det kommer till designen så är det ofta en vanlig hatt med en rund skärm eller så är det i form av en keps. Båda alternativen får jobbet gjort så fokusera på vad du själv föredrar när du är ute på dina äventyr.

Gällande materialet så kan det finnas en del variation och det här kan däremot vara viktigt eftersom det avgör om hatten andas eller inte. Det kan också finnas hattar med speciella egenskaper, exempelvis UV-skydd som skyddar dig när du är ute i solen.

Det här utgör en bra mygghatt

När du ska köpa en mygghatt så kan det vara värt att köpa en ordentlig modell som faktiskt håller länge. Mygghattar är från första början inte överdrivet dyra så det är värt att lägga ned lite mer pengar på en hatt som ger dig allt du behöver ute i vildmarken.

En bra mygghatt ska så klart ha ett bra material. Ofta är en kombination av nylon, bomull och polyester bra. Det här gör att den andas ordentligt och att du inte svettas mer än nödvändigt när du är ute i skogen. Det här är framförallt viktigt under heta sommardagar då det kan vara en otroligt fuktig typ av hetta.

Kvalitet är som sagt alltid viktigt och det är därför bättre att köpa en ordentlig hatt från ett bra varumärke som du vet kommer hålla under en längre tid. En bra mygghatt kan hålla i väldigt många år, men den kan så klart slitas en aning om du tvättar den ofta på grund av svett och smuts.

Fundera på dina behov

Innan du köper din nya mygghatt så är det bra att fundera på hur du har planerat att använda den. Om du ska ut i skogen under dagstid på sommaren så bör du absolut titta på en mygghatt med UV-skydd. Det här skyddar dig från solens strålar och kommer att förhindra solrelaterade problem.

Det här är däremot mindre viktigt om den främst ska användas när solen inte är ute eller när den inte är lika starkt. Det här kan till exempel vara smidigt om du gör mycket arbete i trädgården och vill skydda dig från solstrålarna. Gör du arbetet under kvällen så är det antagligen inte lika viktigt med ett starkt UV-skydd, men det skadar aldrig att vara på den säkra sidan.


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel