Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Outlet med upp till 50% rabatt på kläder och utrustning hos Outnorth. Klicka här >
Så väljer vi produkter

Bästa myggjagaren – effektvit sätt att bli av med mygg

Med sommaren kommer även myggorna, de kan förstöra den mest underbara sommarkvällen och få dig att gå inomhus trots att vädret är underbart. Med en myggfångare slipper du problemet och håller myggorna på avstånd.

Bäst i test
Thermacell
MR300
Ger dig en skyddszon på 20 m²
Bästa Premium
Mosquito Magnet
Mosquito Magnet Executive
Kan täcka en yta på 4000 m²
Bästa upphängningsbara
Blaupunkt
LED INSECT KILLER BP-GIK04
Fri från både kemikalier och lukt
Populärt val
Thermacell
Halo Mini
Ger hela 98% skydd
Bra val
Thermacell
MR300C24
Lättanvänd myggfångare som är gjord för att ta med ut
Bäst i test
Bäst i test

Thermacell
MR300

Ger dig en skyddszon på 20 m²

Thermacell
MR300

Ger dig en skyddszon på 20 m²

Produktegenskaper

 • Ljud- och luktlös
 • Ger ett skydd på 96%
 • Vikt: 1,8 kg

Produktöversikt

Mycket populär produkt från Thermacell som stöter bort mygg och knott och skapar en skyddszon på upp till 20 m². MR300 drivs av mygmedelsmattor och gaspatroner, som tillsammans skapar ett ljudlöst och doftfritt skydd som ger dig ett skydd mot insekterna på hela 96%. Gaspatronen har en bruktid på 12 timmar, medan myggmedelsmattorna håller i fyra timmar styck. Modellen levereras med tre mattor och en gaspatron, efter dessa är slut finns refill att köpa.

Myggfångaren har måtten 27 x 5,7 x 15,7 cm (HxLxB), och med en vikt på 1,8 kg är myggskyddet kompakt och lätt att ta med i till exempel båten eller på campingturen. Tack vare att den varken luktar eller ger ifrån sig ljud är den mycket diskret, och du kan ha den på verandan eller uteplatsen utan att du märker den.  


Bästa Premium
Bästa Premium

Mosquito Magnet
Mosquito Magnet Executive

Kan täcka en yta på 4000 m²

Mosquito Magnet
Mosquito Magnet Executive

Kan täcka en yta på 4000 m²

Produktegenskaper

 • Drivs av gasol
 • Myggorna sugs in i maskinen
 • Ljud- och luktfri
 • Miljövänlig eftersom inga kemikalier används

Produktöversikt

Myggskydd som kan ha en arbetsyta på upp till 4000 m², samt hjälpa till att arbeta förebyggande för att fler myggor ska dyka upp. 
Maskinen fungerar så att den först lockar till sig djuren genom att utsöndra koldioxid, vilket myggorna tror kommer från människor eller andra varmblodiga varelser. När de sedan kommer närmre lockas de av octenolparfymen, som liknar doften av människor, och sugs in i en nätpåse genom en patenterad vakuumteknik. Används maskinen regelbundet och vid rätt tillfälle i myggornas fortplantningscykel, kan man bryta den och se till att det nästan inte finns några mygg alls resten av säsongen. 

Octenolparfymen som används är omärkbar för människor, och tabletten som följer med maskinen håller i ca en månad. Maskinen är miljövänlig på så sätt att inga kemikalier används och den påverkar inte heller andra insekter som till exempel humlor, bin eller fjärilar. Maskinen drivs av en gasoltub, och det är detta som omvandlas till koldioxid för att locka till sig myggorna. Med hjälp av en inbyggd funktion för att minska förbrukningen, kan en tub hålla i ca en månad. 

Se priser på Myggfångare Mosquito Magnet Executive


Bästa upphängningsbara
Bästa upphängningsbara

Blaupunkt
LED INSECT KILLER BP-GIK04

Fri från både kemikalier och lukt

Blaupunkt
LED INSECT KILLER BP-GIK04

Fri från både kemikalier och lukt

Produktegenskaper

 • Skapar en insektsfri zon på 750 m²
 • Använder inga kemikalier
 • Tålig konstruktion som går att hänga

Produktöversikt

Upphängningsbar insektsfångare från Blaupunkt. Fångaren fungerar så att den först lockar till sig insekterna med UV LED-belysning, för att sedan suga in dem med hjälp av den starka fläkten. Insekterna samlas då i den inbyggda behållaren, som du enkelt kan tömma med jämna mellanrum. Produkten kan på detta sätt skapa en insektsfri zon på up till 750 m².

Eftersom den använder sig av fläktar, slipper du det karaktäristiska "zap-ljudet" när insekterna kommer in i fångaren. I och med att inga kemikalier heller används slipper du även dessa, samt eventuell lukt.
Myggfångaren har en stadig och tålig konstruktion som är IPX4-klassad. Den smarta upphängningskonstruktionen gör den enkel att placera. Drivs viaanslutning till 230 V-uttag.

Se priser på Blaupunkt Insektsfångare för utomhusbruk 25 W LED 750 m²


Populärt val
Populärt val

Thermacell
Halo Mini

Ger hela 98% skydd

Thermacell
Halo Mini

Ger hela 98% skydd

Produktegenskaper

 • Skapar en myggfrizon på 20 m²
 • Luktfri och ljudlös
 • Liten och diskret

Produktöversikt

Litet och diskret myggskydd som kan skapa en myggfri zon på ca 20 m². Maskinen fungerar på så sätt att en gaspatron, tillsammans med en myggmedelmatta inuti myggskyddet, utsöndrar ett luktfritt medel som stöter bort myggor och knott. Maskinen skapar ett 98% säkert skydd. 

Produkten levereras med en gaspatron, med 12 timmars bruktid, samt tre mattor som håller i fyra timmar vardera. Efter dessa tagit slut finns refill i olika storlek att köpa. Myggskyddet mäter 23,1 x 10,8 x 10,8 cm (HxLxB) vilket gör den kompakt, och eftersom den inte heller ger ifrån sig några ljud är den diskret nog att ha på uteplatsen eller campingplatsen utan att du märker den.


Bra val
Bra val

Thermacell
MR300C24

Lättanvänd myggfångare som är gjord för att ta med ut

Thermacell
MR300C24

Lättanvänd myggfångare som är gjord för att ta med ut

Produktegenskaper

 • Luktfri och ljudlös
 • Skapar en zon fri från mygg på 20 m²
 • Enkel att fästa på bälte eller packning

Produktöversikt

Lättanvänt och effektivt myggskydd från Thermacell. Med hjälp av en inbyggd gaspatron och mattor med myggmedel på, utsöndrar maskinen ett ämne som stöter bort knott och myggor både luktfritt och ljudlöst. Maskinen kan därmed skapa en zon på 20 m² som är fri från insekterna.
Maskinen är enkel att använda, och går att starta med bara en hand. Smart med denna modell är att den går att fästa i bältet, eller på packningen, med den medföljande bältesklämman. 

Gaspatronen har en  på 12 timmar, medan myggmedelsmattorna håller i ca fyra timmar. Du ser enkelt när det är dags att byta mattorna, eftersom de då byter från blå till vit färg. När de medföljande patronen och mattorna är slut, finns refill med olika bruktid enkelt att köpa till.
Tänk på att myggfångaren inte får användas där det finns risk att den exponeras för vattenmiljö. Produkten är endast avsedd för utomhusbruk. Följ anvisningarna för temperaturer noga. Vi har sammanställt ett bäst i test av bästa myggjagaren för att du inte ska oroa dig inför sommaren. Var du än bor i landet kan du ta fram din myggfångare och unna dig mysiga utekvällar eller sköna nätter utan att bli väckt. Den kan även vara bra att ha när du är ute och campar och sover ute i naturen.

Myggfångare fångar myggor

En myggfångare är till för att locka till sig mygg och döda dem. Fördelen är att den kan döda ett stort antal varje dag och att du kan ha den stående ute när du till exempel har middag eller fest. Om du vill vara säker på att få en relativt myggfri sommar bör du ställa ut myggfångare redan under försommaren så att de första myggen slukas upp av den.

Så fungerar myggfångaren

En myggfångare är en produkt som avger en doft som mygg och knott gillar. Doften avges genom att myggfångaren avger koldioxid och en viss del av värme och fukt, något som påminner om ett djur eller en människa. Myggen tror då att jagaren är en levande varelse och söker sig till den.

Produkten bränner en gas och katalyseras till koldioxid och vatten. Blandningen kommer ut i luften och avger den doft som myggorna finner attraktiv. Det finns även myggfångare som ger ifrån sig ett hemskt ljud som bara myggorna uppfattar och varianter som avger ett visst ljus.

Så placerar du myggfångaren

Placeringen av myggfångaren spelar roll för att locka till sig så många myggor och knott som möjligt. Den optimala platsen kan vara olika beroende på hur tomten ser ut och var du befinner dig.

 • För det första, försök lista ut var myggen lägger sina ägg och varifrån de kommer. Bäckar, vattenhål och sjöar är den bästa platsen för myggor att föröka sig på och frodas. Myggfångaren kan då fånga in honmyggorna och förhindra att ytterligare mygg föds.
 • Ställ din myggfångaren lite högre upp än direkt på marken. 40 - 70 cm är den optimala höjden. Är det främst knott du har problem med ska du ställa den ännu högre, ända uppemot 1,5 meter. Detta för att myggen och knotten flyger på de här höjderna och lättast fångas in där. Det kan också vara värt att veta att placering direkt där du ska sitta eller ligga inte är den bästa platsen för myggjagaren. Då kan myggen upptäcka både dig och fällan samtidigt och lika gärna bita dig.
 • Undvik direkt placering i solljus eftersom myggfångaren kan bli varm och då fungera sämre. Det är bättre att ställa den i skugga eftersom myggen också föredrar skuggiga områden.
 • Ställ myggfångaren i lä, annars finns det risk för att myggen liksom blåser bort från den och hamnar någon annanstans istället.

Storleken på myggfångare

Ju större yta som ska utplåna myggen desto större myggfångare. Om du till exempel har en stor tomt bör du titta på maskinens kapacitet för att fånga in så många myggor som möjligt, medan du som inte har ett lika stort myggproblem kan nöja dig med en mindre variant.

Du som bara vill ha en myggfångare inomhus kan köpa en variant som just är tänkt att ha inomhus för att inte förstöra sommarnätterna och din sömn. Där kan du även kombinera med myggnät över sängen.

Bra komplement till myggfångare

För att skydda dig ytterligare mot de små blodsugande varelserna kan du investera i ett myggstift eller spray. Ensamt hjälper inte dessa skydd men om du kombinerar dem med en myggfångare bör du kunna vistas utomhus utan större problem.


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel