Bästa myggjagaren – effektvit sätt att bli av med mygg


Med sommaren kommer även myggorna, de kan förstöra den mest underbara sommarkvällen och få dig att gå inomhus trots att vädret är underbart. Med en myggfångare slipper du problemet och håller myggorna på avstånd.


Vi har sammanställt ett bäst i test av bästa myggjagaren för att du inte ska oroa dig inför sommaren. Var du än bor i landet kan du ta fram din myggfångare och unna dig mysiga utekvällar eller sköna nätter utan att bli väckt. Den kan även vara bra att ha när du är ute och campar och sover ute i naturen.

Myggfångare fångar myggor

En myggfångare är till för att locka till sig mygg och döda dem. Fördelen är att den kan döda ett stort antal varje dag och att du kan ha den stående ute när du till exempel har middag eller fest. Om du vill vara säker på att få en relativt myggfri sommar bör du ställa ut myggfångare redan under försommaren så att de första myggen slukas upp av den.

Så fungerar myggfångaren

En myggfångare är en produkt som avger en doft som mygg och knott gillar. Doften avges genom att myggfångaren avger koldioxid och en viss del av värme och fukt, något som påminner om ett djur eller en människa. Myggen tror då att jagaren är en levande varelse och söker sig till den.

Produkten bränner en gas och katalyseras till koldioxid och vatten. Blandningen kommer ut i luften och avger den doft som myggorna finner attraktiv. Det finns även myggfångare som ger ifrån sig ett hemskt ljud som bara myggorna uppfattar och varianter som avger ett visst ljus.

Så placerar du myggfångaren

Placeringen av myggfångaren spelar roll för att locka till sig så många myggor och knott som möjligt. Den optimala platsen kan vara olika beroende på hur tomten ser ut och var du befinner dig.

  • För det första, försök lista ut var myggen lägger sina ägg och varifrån de kommer. Bäckar, vattenhål och sjöar är den bästa platsen för myggor att föröka sig på och frodas. Myggfångaren kan då fånga in honmyggorna och förhindra att ytterligare mygg föds.
  • Ställ din myggfångaren lite högre upp än direkt på marken. 40 - 70 cm är den optimala höjden. Är det främst knott du har problem med ska du ställa den ännu högre, ända uppemot 1,5 meter. Detta för att myggen och knotten flyger på de här höjderna och lättast fångas in där. Det kan också vara värt att veta att placering direkt där du ska sitta eller ligga inte är den bästa platsen för myggjagaren. Då kan myggen upptäcka både dig och fällan samtidigt och lika gärna bita dig.
  • Undvik direkt placering i solljus eftersom myggfångaren kan bli varm och då fungera sämre. Det är bättre att ställa den i skugga eftersom myggen också föredrar skuggiga områden.
  • Ställ myggfångaren i lä, annars finns det risk för att myggen liksom blåser bort från den och hamnar någon annanstans istället.

Storleken på myggfångare

Ju större yta som ska utplåna myggen desto större myggfångare. Om du till exempel har en stor tomt bör du titta på maskinens kapacitet för att fånga in så många myggor som möjligt, medan du som inte har ett lika stort myggproblem kan nöja dig med en mindre variant.

Du som bara vill ha en myggfångare inomhus kan köpa en variant som just är tänkt att ha inomhus för att inte förstöra sommarnätterna och din sömn. Där kan du även kombinera med myggnät över sängen.

Bra komplement till myggfångare

För att skydda dig ytterligare mot de små blodsugande varelserna kan du investera i ett myggstift eller spray. Ensamt hjälper inte dessa skydd men om du kombinerar dem med en myggfångare bör du kunna vistas utomhus utan större problem.


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel