Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Löpartights dam bäst i test 2024

De bästa löpartightsen är avgörande för om du får lust att ge dig ut och springa i alla väder, och här med hjälp av olika test får du en bättre idé om vilken modell du ska köpa. Tightsen ska sitta bra, skydda mot vind och kyla, transportera bort svett samt ha funktioner som extra fickor med flera.

Bäst i test löpartights dam.

Löpartights för dam – vanligaste funktioner

Ett par tights som är gjorda för löpning bör ha flera funktioner:

 • En perfekt passform
 • Snabbtorkande effekt
 • Fickor och dragkedjor

Passformen allra viktigast - löpartights med hög midja

När du väljer ett par tights för löpning eller träning så är passformen något av det viktigaste du ska titta efter. För kvinnor är löpartights med hög midja det skönaste att bära eftersom de inte riskerar att åka ner under passet. En hög midja brukar också gå att vika ner när du vill ha lite omväxling. Du kan välja en hög midja som också har dragsko där du själv kan anpassa hur snävt de sitter åt.

Längre eller kortare löpartights?

Tillhör du dem som tycker om när tightsen är lite längre eller föredrar du att de slutar strax ovanför anklarna? Ett par riktigt långa löpartights kan vara att rekommendera när du är ute om vintern och hösten och springer medan ett par kortare tights som 3/4 är skönare på sommaren.

Fickor för telefonen

När du är ute och springer kanske du vill ha en plats att stoppa ner nycklar och telefon. Många träningstights till dam för löpning kan ha en eller flera fickor.

 • En ficka baktill med dragkedja som du enkelt kan använda för nycklar och telefon.
 • Lättillgängliga fickor på den övre sidan av tightsen där du kan stoppa ner telefon.
 • Mindre fickor för padelbollar och dylikt.

Material i löpartights för dam

Det är a och o att materialet i ett par träningstights för dam har förträffliga ventilationsegenskaper och suger upp fukt snabbt. Det finns flera material i tights men de vanligaste är dessa:

 • Polyester och elastan
 • Polyamid och elastan
 • Nylon

Se till att köpa ett par löpartights som fort transporterar bort svett. En del varumärken har ett eget patenterat material som till exempel ger extra ventilerande egenskaper, är fuktavvisande eller har en speciell stretch-funktion.

Använd dina löpartights till mer än bara löpning

Designen på ett par löpartights till dam är extra viktig för många konsumenter. Detta eftersom många kvinnor även tycker om att bära tightsen till vardags med någon snygg sweatshirt och ett par coola sneakers. Idag finns det hur häftiga tights för löpning som helst, som dessutom kan bäras på stan en vanlig vardag.

Uppstramande effekt och kompression

Ett par uppstramande tights för både träning och löpning ger en smickrande form på kroppen, något som är utmärkande för löpartights för dam. Tightsen sitter tightare men har formande områden vid framför allt rumpa, lår och mage. Man kan även kalla dessa tights för shaping.

Kompressionstights

Kompressionseffekten i tights är extra bekvämt när du vill ha ett bättre stöd för framför allt benen. Materialet pressar samman och ger därför extra stöttning till motsats för vanliga elastiska tights som töjer sig obegränsat.

Använd gärna kompressionstights när:

 • När du lider av åderbråck eller tunga ben
 • När du löper länge och snabbt och vill ha extra stöd
 • När du vill ha en ökad blodcirkulation och slippa träningsvärk

Sömlösa tights utan skav

När du tränar eller löper kan du ibland känna att sömmarna från tightsen skaver mot huden. Ett tips då är att köpa sömlösa träningstights. Dessa ger även en bättre rörelseförmåga, något som är extra skönt om du springer intervaller.

Fodrade löpartighs till dam för vinterlöpturer

Ett par löpartights till dam för vinter kan förändra allt gällande hur du upprätthåller din träning under den kalla årstiden. Dels bör det vara löpartights med hög midja, dels ska de vara fodrade.

Läs också: Test av löparskor dam
Läs också: 
Löpartigths herr


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel