Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Löpartights herr bäst i test 2024

Hitta de bästa löpartightsen för herr tack vare olika omdömen och test som värdesätter olika produkter. Väljer du rätt tights så får du också ut mera av löpningen och kan röra dig lättare. Här kikar vi vidare på vad du kan tänka på vid köpet.

Bäst i test löparbyxor herr - se bästa löpartightsen för herr.

Viktiga egenskaper att titta efter i löpartights för herr

Det finns flera egenskaper ett par riktigt bra löpartights för honom ska ha:

  • En passform som funkar just för din kropp och din löparstil
  • Material som andas och som håller fukten borta
  • Skydd på de mest utsatta områdena som vader, låren och knäna

Löpartightsen kan naturligtvis också ha en rad smarta detaljer som reflexer för dig som springer i mörker, kompression eller graderad kompression för en bättre blodcirkulation och stöd samt fickor och dragkedjor. Springer du dessutom ofta under höst och vinter är det extra viktigt med fodrade löpartights då lår och ben får ta emot rejält med vind och fukt i form av regn och snö.

Tips! På sommaren och varmare höst- eller vårdagar ska du kolla så att löpartightsen är ventilerade på lår, vader och knän medan de på vintern helst ska ha vadderade och vindtäta delar både på insida och på framsidan av låren. Delar av mesh funkar utmärkt under varma årstider.

Vill du hellre ha löpartights för dam? Läs vår artikel om de bästa löpartightsen för dam

Sömlösa eller platta sömmar

Undvik skavsår och rispningar mot huden genom att köpa tights med platta sömmar alternativt sömlösa tights. Platta sömmar gör att du slipper känna av dem när du springer och det gör också att du får en bättre rörelseförmåga och kan ta ut stegen ordentligt. Löpning utan irritationsmoment helt enkelt!

Ta för givet att välja ett par löpartights som har färre sömmar, då riskerar du mindre skav och irritation.

Leta efter material som håller huden torr

Oavsett om du springer i regn och rusk eller om du svettas järnet när du är ute och löper, är det viktigt med material som alltid håller huden torr. Detsamma gäller om du springer under varma sommardagar och svettas – du behöver ett par tights som suger upp fukten ordentligt och som samtidigt håller huden sval.

Lämpliga material i löpartights för herr:

  • Nylon och elastan
  • Lycra
  • Polyester och elastan

Passformen i ett par löpartights för honom

Passformen för män som är ute och springer är lika viktigt som för kvinnor. Passformen ska kännas skön och bekväm i alla rörelser och det är likaså a och o att tightsen inte glider av sakta men säkert när du springer. Ingen vill stanna stup i kvarten och dra upp byxorna. Se till så att dina löpartights antingen har dragsko eller ett specialelastiskt midjeband som håller tightsen på plats.

Tänk rätt i storleken

Det är lätt att köpa ett par för stora eller ett par för små träningstights både om man är kille eller tjej. Ett par tights för både löpning och träning ska sitta så kroppsnära som möjligt utan att inskränka på din rörlighet. De ska heller inte kännas för stora vilket kan göra att de korvar sig under löpturen.

Tips! Står du i valet och kvalet mellan två storlekar så rekommenderas det starkt att du tar den mindre storleken, också eftersom även töjbart material töjer sig mer med tiden och allteftersom du tvättar tightsen. Tights som hänger i baken eller vid benen är oerhört jobbiga att springa med.

Detaljer du inte vill missa

Det finns flera smarta detaljer på dina löpartights som du kan kika på när du ska köpa nya. 

Dragkedjor ger en större flexibilitet

Löpartights med dragkedjor vid anklarna är en bra designdetalj som både är snygg och som tillåter dig att öppna upp lite om du känner att tightsen blir för snäva runt anklar och smalben.

Funktionella fickor

Fickor i löpartights har blivit allt mer populära i och med att de flesta av oss alltid har med oss vår mobiltelefon. Med funktionella fickor i baken, i midkebandet eller vid sidorna har du alltid nära till ditt mobila liv och kan samtidigt få plats med husnycklar och eventuellt kreditkort om du skulle vilja stanna till i affären på väg hem från löpturen.

Löpartights som har reflexer

I vårt avlånga land tenderar vi att få springa en stor del av året i mörker. Då är det faktiskt viktigt att inte glömma bort reflexerna. Att dock köpa reflexer som hänger och dinglar vid sidan om är rena plågeriet när du joggar så investera istället i ett par tights med inbyggda reflexpaneler så syns du lättare för bilister och cyklister.


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel