Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Bäst aktivitetsarmband - så väljer du rätt

Allt fler människor världen över väljer att använda aktivitetsarmband. De kan göra allt från att mäta antalet steg du tar till att registrera din puls och kaloriförbrukning. Ett aktivitetsarmband ger dig en bättre inblick i din hälsa och är dessutom ett bra redskap för en hälsosam livsstil. Här får du de aktivitetsarmbanden som är bäst i test och de bästa tipsen inför ditt köp.

Bäst i test aktivitetsarmband - se de bästa aktivitetsarmband.

Idag finns det ett brett utbud av aktivitetsarmband. En del är mer avancerade än andra, men även designen och priset kan variera starkt. Vad bör man då veta och tänka på innan man köper ett aktivitetsarmband? I den här artikeln hittar du alla svaren.

Vad är ett aktivitetsarmband?

Ett aktivitetsarmband ser ut som en digital klocka som du bär runt din handled. Den har flera olika funktioner som hjälper dig att förstå din kropp och hälsa. 

Exempelvis kan aktivitetsarmband mäta nedanstående:

 • Antalet steg du tar inom en viss tid
 • Sömncykel
 • Inaktivitet
 • Syresättning
 • Puls
 • Kaloriförbränning
 • Kaloriintag

Aktivitetsarmband har även följande funktioner:

 • Kontaktlös betalning
 • Stoppur
 • Alarm
 • Lång batteritid
 • Resistens mot vatten
 • Synkroniseras med smartphone
 • GPS-funktion

De bästa varianterna sitter bekvämt hela dagen och under natten. Då kan du få information om din sömn, exempelvis hur många gånger du går upp och hur din puls ändras under natten. Dessutom tål armbandet svett och vatten. Perfekt om du är på gymmet, i simhallen eller på semestern!

Varför använda ett aktivitetsarmband?

Eftersom ett aktivitetsarmband kan ha så många funktioner kommer det väl tillhands i många situationer. Nästan alla kan ha nytta av armbandet, oavsett om du bara vill räkna steg eller ha en pulsoximeter på handleden. 

Fördelarna med ett armband är många, exempelvis:

 • Ger dig djup inblick i din hälsa. De bästa aktivitetsarmbanden kan bland annat mäta din puls, sömnmönster, hur väl kroppen syresätts och hur mycket du rör på dig. Det är information som annars är svår att få på en daglig basis.
 • Motiverar dig att förbättra hälsan. Med ett aktivitetsarmband kan du mäta hur länge du sitter inaktiv och hur länge du tränar eller rör på dig. Du får konkreta data som gör det enklare att ta tag i din hälsa.
 • Kan fungera som en personlig tränare på handleden. När du väljer bland de bästa aktivitetsarmbanden på marknaden får du i princip en personlig tränare på handleden. Du kan exempelvis ställa in träningsprogram och mål direkt på armbandet.
 • Ett tryggt alternativ under resan. Armbanden som är bäst i test kan vara riktigt bra medan du reser. Då kan du hålla koll på din fysiska aktivitet även när du är bortrest. Dessutom kan du se hur din hälsa påverkas av ett varmare eller kallare klimat samt hur din sömn ser ut när du sover borta.

Aktivitetsarmband bäst i test - så väljer du rätt

Det finns nästan ett oändligt antal armband att välja mellan. Hur vet man då vilket man bör välja? Det finns några frågor du bör ställa dig själv för att välja rätt. Nedan tittar vi på de viktigaste av dem.

Hur vill du använda produkten?

Först och främst bör du fundera av hur du skulle använda ditt armband. Kommer du använda alla funktioner, eller vill du egentligen bara kunna mäta pulsen närsomhelst? Söker du en allt-i-ett produkt? Att köpa ett dyrt armband som du inte kommer använda särskilt mycket är kanske inte rätt val. Om du däremot tycker att funktionerna är spännande och kommer att använda dem kan det däremot vara värt att lägga en slant extra.

Vilken mobiltelefon har du?

När du väljer ett aktivitetsarmband är det ofta smidigast att välja ett som är kompatibelt med din mobil. Då kan du enkelt synka dem så att du kan se datan från armbandet i mobilen.

Hur viktig är batteritiden?

En annan aspekt som skiljer produkterna från varandra är deras batteritid. Om du till exempel gillar att åka ut och vandra, fiska eller kampa i naturen kan lång batteritid vara viktigt.

Vad tycker andra konsumenter?

Att läsa kundrecensioner är alltid en bra ide. Då kan du få en bild av vad befintliga kunder tycker om produkterna de köpt. Kundrecensioner är ett sätt att hitta ärliga åsikter som kan vara svåra att höra på andra håll. 

Andra typer av träningsklockor

Det finns fler träningsklockor att välja mellan, här är några fler. 

Pulsklocka

En pulsklocka är en träningsklocka som är större, har fler funktioner än ett aktivitetsarmband. Ett vanligt varumärken är Garmin. 

GPS-klocka

En GPS-klocka är en träningsklocka med inbyggd GPS och det finns modeller som kan användas både för träning och till vardags. Det finns även GPS-klocka för barn. Även här är Garmin ett vanligt varumärke.

Smartklocka 

En smartklocka har fler funktioner än både ett aktivitetsarmband och en pulsklocka och kan jämföras med en mobiltelefon. Med den kan du ringa, sms:a, läsa mejl, lyssna på musik, betala med och få kontroll över din hälsa. 


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel