Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Bästa skidhjälmen med visir till dam, herr och barn 2023

Redaktörens val:

Bäst i test
Cairn
Cairn Spectral Visor Magnet 2
stars
Allsidig skidhjäm med utbytbara magnetiska visir.
Bästa för dam
Uvex
Uvex Hlmt 400 Visor
stars
Sportig skidhjälm med ett allround-visir.
Bästa premium
Atomic
Atomic Savor Visor Stereo
stars
Skidhjälm med visir som ger ett bra skydd för huvudet i skidbacken.
Bästa för barn
Salomon
Salomon Kids' Grom Visor
stars
Skidhjälm med visir till barn som ger ett bra skydd.
Bäst i test
Bäst i test

Cairn
Cairn Spectral Visor Magnet 2

Allsidig skidhjäm med utbytbara magnetiska visir.
stars

Cairn
Cairn Spectral Visor Magnet 2

stars

Allsidig skidhjäm med utbytbara magnetiska visir.

Produktegenskaper

 • Två olika linser följer med – fästs med magnet.
 • Hybridskal med ABS och in-mold.
 • Lätt att justera passformen.
 • Justerbar ventilation.
 • Löstagbart filter som går att tvätta.
 • Väger 580 gram.
 • Finns i storleken 58-59, 60-61 cm.
 • Certifierad enligt CE EN 1077B Standarden.

Produktöversikt

Cairn Spectral Visor Magnet 2 är en allsidig skidhjälm med visir för herr. Den är perfekt för dig som redan bär glasögon och som därför har svårt att ha vanliga skidglasögon på dig i skidbacken. Skidhjälmen har en hög kvalitet och bra detaljer och har ett hybridskal i ABS och In-mold. Tack vare ett Wheel Fit System är den lätt att justera så att du får den perfekta passformen. Ventilationen är justerbar och skidhjälmens foder är anti-allergi och går att ta ut och tvätta.

Det följer med två olika linser där ett är för soligt väder (kategori 3) och den andra är anpassat för moln (kategori 1). Visiret fästs med magnet och kan röras steglöst upp och ner vilket gör att det är lätt att anpassa. Det går också snabbt att byta visir. Du får ett skydd mot både väder och vind och sikten förbättras eftersom visiret tar bort reflektioner.

Skidhjälmen väger 589 gram och finns i storleken 58-59, 60-61 centimeter.

Se priser på Cairn Spectral Visor Magnet 2, skidhjälm med Visir, Svart


Bästa för dam
Bästa för dam

Uvex
Uvex Hlmt 400 Visor

Sportig skidhjälm med ett allround-visir.
stars

Uvex
Uvex Hlmt 400 Visor

stars

Sportig skidhjälm med ett allround-visir.

Produktegenskaper

 • Allround-lins som är anti-fogbehandlad.
 • In mold-skal.
 • Sportig design.
 • Justerbar passform.
 • Foder som går att ta av.
 • Juserbar ventilation.
 • Väger 600 gram.
 • Finns i flera färger.
 • Finns i storleken 53-58, 58-61 cm.
 • Certifierad enligt EN 1077:2007 B.

Produktöversikt

Uvex är ett företag som tillverkar hjälmar för bland annat vintersporter, ridning, cykling och sportglasögon. De tillverkar även skyddshjälmar och skydsskor.

Uvex Hlmt 400 Visor är en skidhjälm med visir. Den har ett in mold-skal som ger en design med låg profil och som på samma gång gör vikten låg. Den är stilren och sportig och har en hög komfort.

Visiret skyddar mot både vind och väder och ger ett bra synfält när du åker skidor. Den har en Litemirror Silver Lasergold Lite som är en allround-lins (kategori 2) som passar oavsett vilket väder det är. Du kan använda visiret över ett par vanliga glasögon. Insidan av glaset är anti-fogbehandlat för att inte imma igen när du blir varm. Ventilationen går att justera för att du ska få en lagom varm dag i skidbacken. Fodret är anti-allergi och både foder och öronlappar går att ta av.

Det är enkelt att justera passformen så att du får en skidhjälm som passar bra på ditt huvud. Skidhjälmen finns i fem olika färger i storleken 53-58 och 58-61 centimeter.


Bästa premium
Bästa premium

Atomic
Atomic Savor Visor Stereo

Skidhjälm med visir som ger ett bra skydd för huvudet i skidbacken.
stars

Atomic
Atomic Savor Visor Stereo

stars

Skidhjälm med visir som ger ett bra skydd för huvudet i skidbacken.

Produktegenskaper

 • Visir med skydd mot bländning.
 • Bra passform.
 • Konstruktion som håller huvudet svalt.
 • Finns i storleken 51-55, 55-59, 59-63 cm.

Produktöversikt

Atomic är ett företag som grundades i alpbyn Altenmark i Österrike 1955. De tillverkar skidor, pjäxor, bindningar och skidhjälmar till både friluftsälskare och tävlingsåkare världen över.

Atomic Savor Visor Stereo är en skidhjälm med visir för dam och herr. Den har en konstruktion baserad runt en Holo Core med ABS-teknologi som ger ett högt skydd och samtidigt håller dig sval. Den har ett 360 gradigt Fit System som gör att du får en bra passform.

Visiret går att justera och du kan ha glasögon under. Det har en stereolinsteknik med nio lager spegelbeläggningar som gör att du får 100 procent skydd mot bländning. Skidhjälmen väger 580 gram och finns i storleken 51-55, 55-59 och 59-63 centimeter.


Bästa för barn
Bästa för barn

Salomon
Salomon Kids' Grom Visor

Skidhjälm med visir till barn som ger ett bra skydd.
stars

Salomon
Salomon Kids' Grom Visor

stars

Skidhjälm med visir till barn som ger ett bra skydd.

Produktegenskaper

 • Gjutet skal i EPS.
 • Ovan passform.
 • Bra ventilation.
 • Löstagbart foder som går att tvätta.
 • Förvaringsväska följer med.
 • Väger 430 gram.
 • Finns i storleken 49-53, 53-56, 56-59 cm.
 • Certifierad enligt Apline CE-EN1077 / ASTM F-2040.

Produktöversikt

Salomon är ett företag som grundades i franska Alperna 1947 av Francois Salomon och sonen George. Efter det har de fortsatt att vara innovativa på sportmarknaden och de har ett brett utbud av produkter för löpning, vandring och olika typer av skidåkning.

Salomon Kids' Grom Visor är en skidhjälm med visir till barn. Det är en skidhjälm som ger ett både högklassiskt och praktiskt skydd när familjen ska åka skidor. Förelen med visir är att barnet inte behöver leta efter sina skidglasögon innan det är dags att bege sig ut i backen.

Skidhjälmen har ett gjutet skal i EPS. Den har en oval passform och ett Custom Dial Fit System som gör att den sitter perfekt på barnets huvud. Ventilationen är bra och fodret går att ta ur och tvätta. Skidhjälmen väger 430 gram och finns i storleken 49-53, 53-56, 56-59. 


Bäst i test skidhjälm med visir - se testvinnande skidhjäl med visir för dam, barn och herr.

Är du på jakt efter en skidhjälm? Det viktigaste är att skydda huvudet när du åker slalomskidor och dagens skidhjälmar kan rädda dig från allvarliga skador vid ett fall. Det finns flera olika modeller att välja mellan på marknaden med olika konstruktioner och egenskaper. Här ger vi dig information om skidhjälm med visir och fördelarna med att ha både hjälm och skydd för ögonen i ett och samma paket.

Vad är en skidhjälm med visir

En skidhjälm med visir har ett visir inbyggt i hjälmen och det är något som blivit allt vanligare på senare år. Det är ett bra alternativ till dig som vill skydda ögonen i skidbacken men som inte vill eller kan använda vanliga skidglasögon. Visiret har oftast en allround-lins som kan passa oavsett vilket väder det är.

Fördelar med skidhjälm med visir

Det finns många anledningar och fördelar med att köpa en skidhjälm med visir och både nybörjare och vana skidåkare använder det.

Skyddar ögonen under skidåkning

Skidhjälm med visir är något du använder för att skydda ögonen mot väder och vind när du åker skidor eller snowboard. En dag med mycket vind och snö gör att du måste kisa och ger trötta ögon – vilket motverkas med ett visir. Det skyddar även mot solens farliga UV-strålar och snöns reflektioner vilket gör att du får en säkrare skidåkning.

Bekvämt för glasögonbärare

Är du glasögonbärare kan det vara svårt att få plats med glasögonen under skidglasögonen. Alla har inte möjligheten att använda kontaktlinser och behöver därför välja bort det här skyddet. Då är en skidhjälm med visir en smidig lösning för dig som vill få ett praktiskt skydd mot både vind och sol och ger en mer komfortabel skidupplevelse.

Du behöver inte hålla reda på skidglasögonen

Till skillnad från ett par skidglasögon sitter visiret sitter fast i skidhjälmen. Det betyder att du har allt som en enda lösning och du behöver därför inte hålla reda på ett par separata skidglasögon. Skidhjälmar med visir är därför ofta ett populärt val bland barn.

Du sparar pengar

Eftersom du köper skidhjälm och visir som ett paket sparar du in de pengarna du skulle ha lagt på ett par skidglasögon. På så sätt räcker det att köpa en produkt men samtidigt få både skydd för huvud och en bra sikt i skidbacken.

Så väljer du rätt lins till visiret

Om skidhjälmen har ett visir som sitter fast är det vanligast att detta är en allround-lins som passar oavsett vilket väder det är. Men ibland går det att ta loss linsen så att du enkelt kan byta mellan olika linser. Färgen på linsen har en större funktion än design och vilken du väljer beror på om det är sol eller moln ute. Ett visir med en ljusare lins som är mer kontrasthöjande passar för mörkare dagar och en mörkare lins passar de dagar som solen lyser starkare. Ska du åka skidor på kvällen rekommenderas en visir med genomskinlig lins.

Lins som är antifog-behandlad

När du väljer skidhjälm är det stort fokus på säkerhet, konstruktion och passform. Ska du köpa en skidhjälm med visir kan det vara bra att kika på vilka egenskaper den också har. Även om skidhjälmen har en justerbar och flexibel ventilation finns det fler saker som gör om det immar igen eller inte. Om visiret är antifog-behandlad på insidan gör det att linsen inte immar igen, vilket är särskilt praktiskt när du är en skidåkare som är väldigt aktiv i skidbacken.

Så ska en skidhjälm med visir sitta

För att skidhjälmen ska skydda ordentligt behöver den sitta ordentligt. Skidhjälmen ska sitta tajt men inte för hårt så att den känns obekväm. Om du får in två till tre fingrar under remmen sitter den bra. Testa även att skaka på huvudet några gånger. Det är en fördel om visiret går att justera för att passa dig – särskilt om du har glasögon under.

Skidhjälm med visir för dam och herr

Ska du ha en skidhjälm med visir för dam och herr? I de flesta fall kommer skidhjälmarna i unisexmodell och kan användas av både dam och herr. Storlek och färg varierar vilket gör att du kan hitta en skidhjälm som passar dig perfekt.

Här kan du se de bästa skidhjälmarna för dam och de bästa skidhjälmarna för herr

Skidhjälm med visir för barn

En skidhjälm med visir för barn är mindre än för dam och herr, men är lika säker och har ofta samma egenskaper. Storleken är mindre och hjälmarna kommer ofta i starka färger för att barnet ska vara extra synligt i skidbacken.

Fler skidhjälmar för barn hittar du här


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel