Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Joggingvagn för bästa löpningen med barnen

Som förälder är det lätt att du glömmer träningen under föräldrarledigheten men med en joggingvagn uttagen från bäst i tester är den saken löst. Varför inte förena nytta med nöje och kombinera föräldraledigheten med motion? Med rätt joggingvagn blir löpturen både kul, givande och en social företeelse med barnen.

Bäst i test joggingvagn - se bästa joggingvagnen.

Många frestas av tanken att ge sig ut och springa med den vanliga barnvagnen men tyvärr kommer du inte få samma komfort som med en anpassad löpvagn. Dessutom kan din vanliga barnvagn gå sönder eller välta. Joggingvagnar är till för att rulla enklare, kännas lättare när du drar den och samtidigt kunna ta svängarna som på räls.

Löparvagnens funktioner att titta efter

Det finns funktioner du absolut ska titta efter när du köper vagn för att springa med. Sådana funktioner är följande:

  • Handbroms
  • Justerbart handtag
  • Fasta framhjul eller låsbara framhjul

Varför är handbromsen viktig?

Tänk dig att du springer i ojämn terräng och i nedförsbackar. En handbroms bromsar då löparvagnen något så du inte riskerar i att få för mycket framtyngd och kanske till och med tappa greppet. Detta är speciellt viktigt när du joggar med två barn i en löparvagn eftersom tyngden annars gör att du lättare kan förlora kontrollen.

Det ställbara handtaget undviker förslitningsskador

Att hålla och springa med en vagn kan orsaka förslitningsskador i nacke och axlar. Med ett justerbart handtag kan du enkelt ställa in höjden till din fördel. Detta är också särskilt viktigt om ni är två som springer med vagnen och där ni har väldigt olika längd.

Fasta framhjul förhindrar att löparvagnen dras i sidled

Det finns inget mer irriterande än att springa och hela tiden vara tvungen att dra löparvagnen tillbaka i sin raka position. Det låsbara eller fasta framhjulet förhindrar detta så att du kan springa rakt utan att behöva slösa energi på att hålla styr på vagnen.

En joggingvagn för alla väder

Det är skönt med en joggingvagn som du även kan täcka med regnskydd om det blåser eller regnar ute. De flesta joggingvagnar har detta men dubbelkolla med tillverkaren först så du är säker.

Välj joggingvagn för barnets ålder

En joggingvagn för bebisar är inte likadan som en vagn som ska anpassas till ett större barn eller till och med till två barn.

OBS! Det är inte rekommenderat att ge sig ut och springa med en nyfödd bebis i vagn även om det finns vagnar anpassade med liggdel. Under den här tiden är det bättre att använda vagnen till att gå promenader.

För lite större barn upp till fyra års ålder bör du köpa en vagn som har en viss maxvikt och framför allt en bredare sittdel så det blir bekvämt för det större barnet att åka med. Kolla alltid vilken ålder som är lämplig för just den vagn du är intresserad av hos tillverkaren. Där brukar barnets ålder anges.

När du springer med två barn i joggingvagnen

Ibland händer det att man har tvillingar eller att man passar flera barn. Då ska du satsa på en joggingvagn för två barn. Det som du dock måste veta är att den sortens vagn är bredare och en aning mer otymplig än en för ett enda barn.

Håll bättre uppsikt över barnen under löpturen

Om du har nyfikna barn som gärna reser sig i vagnarna kan det vara bra med en vändbar sittdel så att du alltid ser dina barn under löpturen.

Likaså kan du även kolla upp vagnar som har en nedfällbar liggdel; på så sätt kan ditt barn sova under tiden som du är ute och springer. Många barn somnar gärna in när de sakta vaggas till sömns.

Letar du efter en hopfällbar joggingvagn?

Att ha en hopfällbar vagn är mycket praktiskt, speciellt om du ska åka bil och springa på en speciell plats. Fäll då bara ihop vagnen och sätt barnet i bilstolen. Sedan kan du springa i skogen eller ta en löptur på semestern.Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel