Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Portabel gasolgrill 2024 - bäst i test

En portabel eller bärbar gasolgrill kan vara lösningen om du vill ha en mindre grill som inte nödvändigtvis behöver ha en fast plats ute i trädgården. Portabla modeller kan vara mer eller mindre bärbara - från att kunna bäras som en liten väska, till en nästintill normalstor stationär med hjul. De är med andra ord inte endast utvecklade för att ta med på resan.

Bäst i test gasolgrill - bästa gasolgrill.

För mindre hushåll och små budgetar kan en mindre gasolgrill vara en mycket smartare investering än en stationär. Om du inte tycker att det är så viktigt att alla gäster ska få mat samtidigt går det att köra i flera omgångar. Det finns både för- och nackdelar med en portabel gasolgrill. Fördelarna kan sammanfattas så här:

 • Kan tas med på resan eller utflykten
 • Tar mindre plats i trädgården
 • Enkel att plocka undan efter användning
 • Billigare än stationära
 • Generellt lägre energiförbrukning
 • Generellt snabbare uppvärmning

Tänk på detta när du köper portabel gasolgrill

Först och främst är det viktigt att reda ut hur du tänkt använda grillen. Ska den bara enkelt kunna dras omkring i trädgården, eller ska den var minsta möjliga vikt och liten som en väska? Ska den kunna föda hela släkten på en och samma gång är en större, robust och stationär modell ett bättre alternativ. Stor yta och fler brännare bestämmer hur många som kan serveras samtidigt.

Prisvärdhet är en annan viktig fråga för många. Generellt gäller att ju fler brännare och extrafunktioner, desto dyrare blir det. Material, vikt och inkluderande stativ och/eller grillverktyg påverkar både mobilitet och pris.

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när du ska köpa en portabel gasolgrill. Här är några av dem:

 • Pris
 • Storlek på ytan
 • Storlek på gasolflaskorna
 • Med eller utan sidobord
 • Med eller utan stativ
 • Vikt
 • Material, kvalitet och varumärke

Kol eller gasol - vad är bäst?

Kol eller gasol är den ständiga frågan i grillvärlden. Vad som är den bästa typen för dig och ditt hushåll handlar mycket om smak och tycke. Det finns dock vissa för- och nackdelar som är unika för respektive typ.

Gasol har fördelen att du har bättre kontroll över temperaturen. Det är enklare att få konsekventa resultat och risken för misstag blir lägre. Kol ger å andra sidan en unik rökig smak som inte går att fånga genom gasol. Det finns dock expertkockar och entusiaster som påstår att skillnaden i smak är så pass liten att den knappt märks.

När det gäller transportvänligheten finns det så många olika modeller att det är svårt att säga att den ena är bättre än den andra. Vill du ha absolut lägst vikt är antagligen en engångsgrill med kol att föredra. Men det är annars nästan alltid enklare att bära med sig en gasolflaska än en säck med kol.

Bäst i test portabel gasolgrill

För utflykten eller husvagnen finns det många bra alternativ för dig som vill ha en riktig bbq-fest. Du vill helst ha effektiv gasolanvändning så att inte gasolen tar slut direkt. Förutom att det kan sätta ett tråkigt stopp på matlagningen, är det inte särskilt bra för varken miljön eller din plånbok. Tänk också på att välja en storlek som du klarar av att transportera utan att det känns jobbigt eller sliter på kroppen.

Extrafunktioner som sidobord och sidobrännare är för många hushåll guld värt, för att inte säga nödvändigt. Men för andra är det inte lika viktigt. Priset kan skiljas ganska mycket beroende på hur mycket extra du får. Välj därför en modell som bara har de funktioner som du faktiskt kommer att använda - på så sätt kan du hålla budgeten nere.

Om du har ryggproblem eller helt enkelt bara vill kunna stå bekvämt bör du investera i en större modell med hjul, alternativt i ett stativ. Vissa tillverkare inkluderar ett stativ vid köpet medan andra erbjuder det som ett extra tillägg. Har du inget stabilt bord att ställa grillen på kan det alltså vara en bra idé med stativ.

I övrigt gäller regeln att du ju mer du spenderar desto bättre kvalitet får du. Det finns så klart mer eller mindre prisvärda modeller, men vill du ha en kvalitetsgrill som kommer hålla under flera år och resor, är det bra att direkt investera i en kvalitetsmodell från en känd tillverkare. När du hittat en modell du är nöjd med är det enkelt att uppgradera till en nyare modell senare, eftersom du då förhoppningsvis har lärt dig tillverkarens system och konstruktion.Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel