Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Så väljer vi produkter

Hitta den bästa flytringen till fiske 2024

En flytring för fiske passar perfekt om du inte bara vill stå vid land och fiska. Du kan enkelt paddla ut och försöka fånga fiskar längre ut i vattnet. Det finns flera olika modeller att välja på så det gäller att välja någon som passar för dina behov.

Bäst i test
Savage Gear
Savage Gear High Rider V2 170 flytring
stars
Rejäl flytring med mycket bärkraft och förstärkt undersida.
Bästa prisvärda
Berkley
Berkley Pulse Pro XCD
stars
Praktisk flytring med skönt ryggstöd.
Bästa säte
Seven Bass
Seven Bass Hybrid Line Brigad 160
stars
Flytring med bekvämt säte i skum.
Bäst i test
Bäst i test

Savage Gear
Savage Gear High Rider V2 170 flytring

Rejäl flytring med mycket bärkraft och förstärkt undersida.
stars

Savage Gear
Savage Gear High Rider V2 170 flytring

stars

Rejäl flytring med mycket bärkraft och förstärkt undersida.

Se priser på Savage Gear High Rider V2 170 flytring

Produktegenskaper

 • Vikt: 14 kg
 • Maxbelastning: 180 kg
 • Förstärkt undersida
 • 3 sidofack, samt 1 bakom ryggstödet
 • 2 spöhållare
 • Justera sitsen så du sitter ovanför vattenlinjen
 • Fotpump och reparationskit medföljer

Produktöversikt

En rejäl flytring med mycket bärkraft från Savage Gear. Ringens konstruktion utgörs av fyra luftkammare med Protech-ventiler. Pontonerna har förstärkt undersida, för att inte ta skada om du drar ringen på marken. Flytringen är tillverkad i PVC och har förstärkta och värmebehandlade sömmar.

Golvet är även det luftfyllt och sätet går att justera så att du sitter bekvämt och ovanför vattenlinjen. Ett par lätta åror medföljer flytringen, vilka går att fästa längs sidan när du inte använder dem. Tre vattentäta EVA-fack finns monterade på sidorna, samt ytterligare ett bakom ryggstödet. Här finner du även två spöhållare, som låter dig ta med dig extraspön eller fiska med flera samtidigt.
Flytringen klarar av en maxbelastning på 180 kg. Den väger 14 kg och kan transporteras på ryggen med hjälp av bärremmar. Levereras med fotpump och reparationskit.

Se priser på Savage Gear High Rider V2 170 flytring


Bästa prisvärda
Bästa prisvärda

Berkley
Berkley Pulse Pro XCD

Praktisk flytring med skönt ryggstöd.
stars

Berkley
Berkley Pulse Pro XCD

stars

Praktisk flytring med skönt ryggstöd.

Se priser på Berkley Pulse Pro XCD flytring

Produktegenskaper

 • Maxbelastning: 100 kg
 • Bekvämt ryggstöd
 • Deluxe-bärsystem
 • Mätunderlag
 • Pump medföljer

Produktöversikt

En flytring med praktiska lösningar från Berkley. Ringen är tillverkad i kraftigt 1680D nylontyg, och har dubbelsöm för extra hållbarhet. Botten är gjord av gummi och den har ett säte med bekvämt ryggstöd. Konstruktionen består av två separata luftbehållare, och den är utrustad med säkerhetsventiler. Ringen levereras med en pump, och den klarar av en maxbelastning på 100 kg.

Flytringen kommer med två rymliga förvaringslådor. Med deluxe-bärsystemet kan du enkelt ta upp och förflytta ringen. Tack vare mätunderlaget, som finns placerat framme på flytringen, kan du enkelt se hur stora fiskarna du får upp är. Flytringens mått ligger på 138 x 108 x 58 cm.

Se priser på Berkley Pulse Pro XCD flytring


Bästa säte
Bästa säte

Seven Bass
Seven Bass Hybrid Line Brigad 160

Flytring med bekvämt säte i skum.
stars

Seven Bass
Seven Bass Hybrid Line Brigad 160

stars

Flytring med bekvämt säte i skum.

Produktegenskaper

 • Ryggstöd i skum
 • 2 förvaringsväskor
 • Öglor för åror
 • 2 högtrycksvalv
 • Maxbelastning: 160 kg

Produktöversikt

Mycket bekväm flytring med ett ryggstöd i skum från Seven Bass. Flytringen är tillverkad i belagd PVC med en tjocklek på 0,7 mm, och polyestertyg på 1000D. Ringen har en mycket enkel montering tack vare två högtrycksvalv. Dessa gör det lätt att både pumpa upp den och att släppa ur luften.

Flytringen är utrustad med bärremmar som låter dig bära den som en ryggsäck när du transporterar den. Två förvaringsväskor finns monterade på sidorna, och det finns även öglor för att fästa eventuella åror. Flytringens mått är 160 x 116 cm och den klarar av en maxbelastning på 160 kg.

Se priser på Seven Bass, Flytring Hybrid Line Brigad160,


Bilden föreställer en man som sitter i en gul flytring och fiskar. Mannen befinner sig i en lugn sjö.

Vissa flytringar är extra användbara eftersom de kommer med åror. Det innebär att du inte behöver anstränga dig lika mycket för att komma ut i vattnet. Årorna brukar alltid vara avtagbara ifall du föredrar att använda flytringen utan dessa. Det viktigaste är dock att själva ringen är skön att sitta i och att du enkelt kan ta den med dig.

Läs också: Bästa håven

Därför ska du investera i en flytring för fiske

Om du är en sann fiskefantast kan du gärna investera i en flytring. Anledningen är att den hjälper dig nå bra fiskeställen som inte är tillgängliga med en båt eller till fots. Detta är några typer av fiske som du kan ägna dig åt från en flytring:

 • Spinnfiske
 • Pimpelfiske
 • Meta

Det finns i princip inga begränsningar på vilken typ av vatten du kan använda ringen i. Den går att använda i alla typer av vattenmiljöer och oavsett vart du befinner dig i Sverige. Om du gärna åker runt i Sverige och upptäcker olika fiskevatten är det en god idé att välja en flytring som är enkel att ta med sig överallt.

Två olika typer av flytringar – öppna och runda

Man brukar säga att det finns två olika modeller av flytringar. Det finns de som är öppna och de som är runda. När det kommer till öppna flytringar brukar man även skilja på V-ringade modeller och U-ringade modeller.

Om du mestadels fiskar i lite mer skyddade vatten passar det bäst med en V-ringad modell. Om du istället föredrar öppna hav är det bättre att använda en V-modell. Kanske behöver du investera i två olika flytringar om du fiskar väldigt varierat?

Går att använda i alla isfria vatten

En flytring går att använda så länge det är isfritt på vattnet. Det är inte heller några problem att använda den när det är strömt i vattnet. Du kan enkelt packa ihop den och bära med dig, om du till exempel måste parkera bilen en bit bort. Den går även att använda till de flesta fiskemetoder utan problem. En liten kuriosa är dock att den från början skapades som ett hjälpmedel för flugfiskare.

Tänk på säkerheten först

När du befinner dig ute till havs är det viktigt att alltid ha säkerheten i åtanke, även när du befinner dig på en flytring. Du bör alltid ha på dig någon form av räddningsväst eller flytväst varje gång du använder den. Många upplever att en flytväst blir alldeles för klumpig när de sitter på en flytring och skippar därför västen. Dock finns det mindre flytplagg som funkar minst lika bra och som passar perfekt till en ring. En flytjacka är ett bra exempel på detta.

Se även till att alltid ha med dig en mobil med fulladdat batteri när du är ute med flytringen. Om du inte har en vattentät mobil kan du alltid lägga den i en vattentät påse, för att försäkra dig om att den är skyddad. Det kan även vara en god idé att ha med dig en nödraket ifall något händer. Ta alltid det säkra före det osäkra, du vet aldrig vad som kan hända ute på sjön.

 • Berätta alltid för någon att du ska ut och fiska
 • Var helst inte själv på sjön
 • Ha alltid på dig någon form av flytplagg
 • Ha med dig en mobil med fulladdat batteri
 • Ha med dig en nödraket
 • Kolla upp sjön du ska fiska i

Kuriosa om flytringen

Man är inte riktigt säker på vem som uppfann flytringen men det finns flera exempel på soldater från andra världskriget som tillverkade sina egna varianter av flytringar. Företag började tillverka ringar i slutet av 1940-talet. Det skulle dock dröja ett antal år innan de slog igenom för fiske. Det var inte förrän 1972 som man kunde se en flytring i en fisketidning. I Sverige var det Nils Färnström som introducerade flytringen.


Redaktionen
Outdoor.se
Innehåll i denna artikel