Trumman och Tor(björn) blixtrade till och tog guld i Laxcup Nynäshamn

Vid 2014 års upplaga av Laxcup Nynäshamn fångades ”på bild” 20 Östersjölaxar. 12 av 31 deltagande lag hade godkänd lax i kameran. Jonas Sahlin i Team Krogtäppan ”knäppte” den längsta, en 121-centimeters (uppskattad vikt ca 20 kilo) och blev på så vis årets Laxkung. Medellängden på tävlingslaxarna noterades till 97,5 cm.

Topplagen var följande 1:a Team CWC Humminbird (tre laxar 296 cm) 2:a Team Thunder on the water (tre laxar 281 cm) 3:a Team RKFN (två laxar 194 cm).

Vinnarlagen bestod av Stefan ”Trumman” Trumstedt och Torbjörn ”Comstedt” Åsén. Vinnarhålet hittades duon vid insidan av Öja lång ner. De trodde benhårt på Öja att där fanns lax och taktiken var därför att nöta och åter nöta inom ett begränsat område och det gick bevisligen vägen. Teamets lördagslaxar gick bet på Konosaskedar Popcorn blyad 80 gr och Knosas grön/gul viktad 56 gr. (Knosaskedar är en nyhet och ser slarvigt beskrivet ut som en Ismo Magnum men har ett annat knäck i plåten mm) Söndagslaxen öppnade gapet över en klassisk Ismo Magnum Popcorn med 30 gram bly på linan.

Hur gick det då för 2013 år Laxcup Nynäs vinnare Team 4Reel med Peter Cernold och Christer Wilhelmsson ombord? De gjorde vad de kunde för att försvara titeln från förra året (vann även 2011), men i år räckte det ”bara” till en sjätte plats. 4Reel nötte vid Grän och lyckades via en djupriggad 50 fot ned Williams sked samt en ytfiskad (50 gr bly) Ander Special sked (gul röda prickar) locka lax att hamna framför kameralinsen.

Läs Peter Cernolds inlägg – Laxtävlingars vara eller icke vara

Ps. Visste Du; att den hittills tyngsta fångade Nynäslaxen (26,88 kg – 131 cm) krokades på en Williamssked 90 (15,5 cm) i silver/guld? Dagen det begav sig var den 26 maj 1999 och platsen var Landsort. Bakom rodret stod fiskeguide Johan Abelsson och höll i spöt gjorde Micke Boettge.
Se filmklipp då 26,88-kilos laxen spöas upp 
Det var första gången som Micke provade Östersjötrolling! Jättelaxen finns bevarad som avgjutning och kan beskådas på Sportfiskeboden i Täby. Dagen innan rekordlaxen gick bet hade herr Abelsson kört fast en 25,44-kilos på en Ismo Magnum i samma område. Enligt uppgift är det den tyngsta lax som någonsin fångats på en Magnumsked.