Trolleri med hemmagjort skeddrag lurade 8,52-kilos insjööring i Sommen

På Malexander Sportfiskeklubbs hemsida rapporterar dess ordförande, Henry Hermansson från Mjölby att han lördagen den 17 januari körde ett släpfiskepass på Sommen. Sjön är främst känd för sina stooora rödingar och några av bjässarna har under årens lopp toppat Sveriges rödinglistor.

I sammanhanget kan berättas att Henry fiskar både ofta och gärna med egentillverkade skeddrag. Handknackade skedar som funkat ypperlig även i Vättern. Så sent som april 2014 fångades Henry en Vätterröding med vikt 7,62 kilo på en hemmaknackat skeddrag.

En vägg full med vobbler av konstnär Henry Hermansson i artikel Corren.se—>

I lördags efter att några rödingar luftats och släppts åter sög det till på hemmagjort drag som fiskades sex meter ned i för dagen 2,5 grader kalla vattnet. Fajten var spännande och bjöd bl.a. på rulltjut och ca 40 meter långt utras av fisken i djupet. Väl i håven kunde Henry konstatera att han fångat en av Sommens storöringar. Fisken behölls och vägdes samt mättes noggrant på landbacken till 8 520 gram, 85,5 cm längd med midjemått 54 cm. Fiskfångsten kommer anmälas till Sportfiskarnas storfiskregistrering.

Läs Henrys egna berättelse här–>

Arkivbild Vätterröding april 2014