Kinnekulleträffen 2015 mjukstartar med Big Fish Competition!

Anrika Kinnekulleträffen, Vänern med utgång Hällekis kommer 2015 att genomföras i en något annorlunda tappning i jämförelse med fornstora dagar.

Nytt för i år är att fredagen den 24 april blir en Big Fish Competition dag, typ mjukstart inför själva huvudtävlingen som avgörs lördag 25 april och söndag 26 april.

Ytterligar tävlingsinfo->

Det var i början av 1980-talet som det moderna laxtrollingfisket på allvar gjorde entré i Sverige och Vänern. Så tidigt som hösten 1985 anordnades trollingfisketävlingen, Sunnaåträffen i Mellerud. Sunnanåträffen existerar fortfarande och är med sina 29 år på nacken Sveriges äldsta trollingtävling. 30-års jubileum planeras hösten 2015.

Sunnanåträffen i all ära, men trollingtävlingen med stort T är Kinnekulleträffen med utgång Hönsäter hamn i Hällekis. Träffen såg dagens ljus en aprildag 1992. De på den tiden massiva utsättningarna samt att Kinnekulleträffen hålls om våren då laxfisket i sjön är som bäst fick till följd att tävlingen snabbt fick högsta status bland trollarna. Kinnekulleträffens hittills mesta fångster skedde vid tävlingarna 1998, 1999 och 2000 då det sammanlagt vägdes in 2295 laxar och öringar med totalvikten 9 239 kilo.

I sammanhanget kan berättas att det var vid 2000 års Kinnekulleträff som en tävlingsfisk över tio kilo för första gången hamnade på vågen. Den sk. ”tioklubban” var en 96 cm lång öring och vägde exakta 10,09 kilo. Lidköpingsbon Marcus Corneliusson var mannen som spöade upp den historiska tävlingsfisken. Inte nog med att det var en  superfin fångst, fisken var dessutom värd 5000 kronor. Arrangörerna Götene Sportfiskeklubb hade nämligen alldeles innan tävlingsstart satt upp ett specialpris till den första som vägde in en blankfisk över tio kilo. Inför årets upplaga kommer storfiskepitet att åter hamna i fokus via Big Fish Competition