Jimmy ”Regal” Johansson en färgstark herre…

Trollingskeden Ismo Magnum är en av de bästa skedarna till Östersjölax, åtminstone om man ska förlita sig på officiella fångstlistor. Ismo Raunemaa är Magnumskedens upphovsman. Det var i början av 1990-talet som han drog igång tillverkningen. I dagsläget är det företaget Gladsax Fiske AB i Forsheda som står för produktionen och tillhandahåller i runda slängar två hundra standarfärger av Ismo Magnum. Utöver dessa finns det en radda sportfiskebutiker som ”patenterat” egna färgsättningar och som bara finns att tillgå i deras butiker.

Regal Sportfiske i Vårby som den 12 december 2013 köptes upp av Huntyard & Berras var först ut att låta måla upp egna färger, vilket skedde så tidigt som 1999. Regalfiskets egen trollingfantom, Jimmy Johansson är mannen bakom mönstren och i dagsläget sägs det finnas drygt dussinet specifika Regalfärger att tillgå. Jimmy kommer att husera från och med 1 januari 2014 på Huntyard & Berras i Vårby.

Regal Öhnerud, Regal 3 och omvänt Popcorn är några av mest fångstgivande. Några exempel. Nynäslax (21,44 kg) bedrogs via en djupriggad Regal 3:a. 2009 års tyngsta Singölax, en 20,4-kilos fastnade för en ”regalare”, nämligen en ytligt framdragen Öhnerud. 2007 toppades Singöfisket av en 21,3-kilos som råkat sätta en Regal popcorn i halsen osv…

För att få ut maximalt bett av Magnumskeden tipsar Jimmy att man bör byta ut den slöa originalkroken mot en supervass VMC 8650 stl.2/0. Jimmy tipsar vidare att han skippar användandet av beteshake till förmån för ett BFT Tournament stl.3 kullagerlekande. Linan knyts fast i kullagerlekandets ena ögla och den andra ringas fast i betets nosring. Naturligtvis ska linan också vara av bästa sort. Vass krok och en stark länkning mellan lina och bete minimerar risken att storlaxen slipper loss när den väl sitter där.