Frostiga tips för lyckat pimpelfiske.

1. Inför fisketuren studera sjökort och skapa dig en uppfattning om sjöns storlek och karaktär. Knappa in koordinaterna på handburen GPS som visar vägen till intressanta grynnor och djupkanter. Fulladda batteriet till det portabla ekolodet.

2. Rusta dig lätt och var rörlig på vida vidder. Väx inte fast vid tomma hål utan borra, borra… Plötsligt så händer det, fisk på kroken. Tveka inte att prova nya metoder->, tekniker och prylar.

Lär dig att förstå ekolodets streck och blinkningar-> Snacka om aha-upplevelse när man i realtid kan se lockryck och fiskens reaktion på dessa. Kommer den hugga? Fisk på skärmen i all ära, men det är nog så viktigt att även lära sig tyda bottnens karaktär, typ mjuk eller hård. Det påstås att merparten av all fisk går bet över hårdbotten.

3. Tänk som en fisk! Lättare sagt än gjort, men kunskap om fiskens trivselplatser och huggperioder mm. är aldrig fel att känna till. Läs, studera och begrunda böcker och artiklar om fisk och fiske. För dagbok (fiskejournal) och notera personliga rön. Sist men inte minst, pimpla ofta.

Uppfattningen vad ett framgångsrikt pimpelfiske är för något skiftar från en dag till en annan. Vissa dagar räcker det med att under lättsamma former umgås i goda vänners lag. Vid andra tillfällen är det fullt fokus på troféfisk som gäller. Oavsett vilket så är pimpelfiske alltid lika kul.