Fiskeguide Nerstrand med nytt Rulltjut!

Fiskeguide Tommy Nerstrand har under mörka vintermånader då skummande Vänervågor gått höga satsat kraft på en uppfräschad hemsida, alltså ett nytt Rulltjut

Se ”nya” www.dalslandfishing.com

Fritt fram att boka guidad fisketur. Välkomna / Tommy Nerstrand.

Historien om Mclay till Sverige:

Fiskeguide Tommy Nerstrand och kollegan Petter Larsson var inför säsong 2011 sugna på varsin ny guidebåt, en båt byggd i aluminium. På andra sidan jordklotet på Nya Zeeland med sitt tuffa ”off shore” fiske hittade radarparet till slut en tilltalande plåtbåt. McLay boats såg hetast ut. Ett företag som rönt framgång och premierats för sin serie av ytterst välbyggda och sjösäkra aluminiumbåtar. Företaget med sina 25 år på nacken har sin bas i Millton på Sydön. Fabrikens med upp emot 30 anställda producerar tillsammans cirka 250 båtar/år. Petter och Tommy fastnade unisont för en varsin 720 Fisherman Hardtop.

En första kontakt togs med ägaren Steve McLay och efter att seriöst ha diskuterat pris, utrustningsnivå och leveransdatum kom de överens om byggstart. För att säkerställa att inga missförstånd skett vid beställningen tog Tommy flyget till landet ”down under” för att under en veckas tid följa båtbyggandet på plats. Det fanns ingen anledning till oro, vare sig gällande fabrikation eller färdigställande.

Den 4 januari 2011 var, efter sex veckors båtresa, de i container stuvade båtarna redo att hämtas i Göteborg.
Det är de allra första McLay-båtar som leverats till Sverige och är CE märkta.

Tommys intryck ”on location” från fabriken i fjärran land i kombination med Petters mångåriga kunnande av båtar och båtbyggen fick dem att löpa linan ut, och till och med våga satsa på att bli återförsäljare av McLay i Sverige, Norge och Finland. Vilket de fortfarande är då dessa rader skrivs i början av februari 2015.

På Sportfiskemässan 2011, som var i Jönköping nämnda år, förevisades en fullt utrustad McLay 720 Fisherman Hardtop. Ägaren och grundaren av McLay Boats, Steve McLay från Nya Zeeland var på plats och mässade från scen om båtbyggeri samt spännande fiskafängen från landet ”down under”.