Dag 3 – Kinnekulleträffen

dag tre kinnekulleträffen 2016

Dag 3 Kinnekulleträffen 2016 startade 07.00 och målgång 15.00. 76 båtlag av 85 anmälda lämnade hamnen. Fiskafänget har hittills gått på sparlåga och efter två dagars tävlande har 51 team (85 startande) tillsammans vägt in 87 lax/öring (fredag 27 st lördag 60 st) över minimåttet 62 cm.

Nyhet för i år gällande Kinnekulleträffen är att bäst av två dagar räknas, vilket ger lite extra nerv åt tillställningen. Man kan således fiska bort sig en dag och ändå ha chansen att ”fiska ikapp” och bli ett guldlag.

Ytterligare en nyhet till årets träff är en tävling i tävlingen, en sk. Salmon Showdown. Kort förklaring. Teamen har möjlighet att välja ut från sin fångst 1-3 fiskar maximalt under Kinnekulleträffen tre tävlingsdagar. Det är lite av ett spel att välja ut rätt fisk rätt dag. En vald fisk kan inte bytas ut mot en större fisk i efterhand. När invägningsprotokollet är signerat är valet gjort respektive dag. Det gäller att vara taktisk i sitt val. Det är således inte säkert att det team som fångat de tre största fiskarna vinner Kinnekulle Salmon Showdown.

Prisutdelning planeras till ca. kl. 16.30 i Hönssäters hamn. Känn er välkomna att besöka Hällekis. Orten där VM (vårmästerskap) i trolling arrangeras.

Följ tävlingen Online->