Ungdomligt fiskafänge från gungande båtdäck

Mängder med barn och ungdomar är intresserade av sportfiske. Det påstås att barn runt 10 år som börjar fiska fortsätter merparten av dessa med sitt fiskeintresse livet ut. Sportfiske stärker de sociala banden inom familjen och ökar gemenskapen mellan generationerna. Värmlänningarna Petter Larsson och Jonas Fredriksson har första veckoslutet i maj 2014 stärkt banden med barnen genom att tillsammans ägna sig åt spännande trollingfiske efter Östersjölax med utgång Ystad. Unga Casper, Felix, Emmie och Tobias syns på bilden här ovan med egendrillade laxar i famn och intygar att sportfiske är kul i fäders sällskap. Tilläggas kan att sportfiske gör också att utövaren får en ökad förståelse för människans roll i ekosystemet och även nyttjandet av fisk som en naturresurs. Sportfiske är kul, ha skoj.


Läs även kort artikel om Jonas Nilsson från Norrtälje
som i början av 2000-talet råkade ut för en allvarlig olycka och blev invalidiserad från bröstet och nedåt. Från att sedan barnsben ha ägnat sig åt fiske från båt och brygga var det plötsligt färdigfiskat. Jonas är dock en person med osedvanligt stark vilja och önskade därför så fort som möjligt komma ut på sjön igen. Naturligtvis från egen båt, men nu med den skillnaden att båten måste vara lätt att äntra sittande i rullstol.

Ps. Jonas med besättning deltog i Trolling Master Bornholm 2014 och kom på en hedrande 29 plats av 330 deltagande båtlag.