Rapala ProGuide rekryterar Björn ”Carlo” Karlsson

Fiskekändisen, tillika Skövdebon Björn ”Carlo” Karlsson är senaste Rapala ProGuide tillskott. Carlo är en av Sveriges bredaste spöfiskare med mångårig rutin från fiske i salt och sött vatten. Fiskliga rön som han sakligt och nyanserat kommer skriva om på adressen rapalaproguide.se/bjorn-carlo-karlsson->

”Jag har levt för allt som har med fiske att göra sedan barnsben. Skrivit artiklar och fotograferat för olika fisketidningar, samt drivit en av Sveriges mest besökta hemsidor om havsfiske. Vunnit individuellt Svenskt Mästerskap i havsfiske tre gånger. Individuell Europamästare, samt individuell Nordisk mästare. Har vunnit världens största havsfisketävling, enligt Guinness rekordbok (Torskfestivalen i Öresund) med över 600 deltagare. Varit med i Svenska Havsfiskelandslaget under många år. Vunnit de flesta förekommande svenska havsfisketävlingar individuellt.

Vald till ”Årets Havsfiskare” av Göteborgs Havsfiskeklubb 1992.

Innehar flera Europarekord, samt norska rekord på olika fiskar. Höjdpunkten i mitt tävlande var under Europamästerskapen i Helsingör 1998 då jag kammade hem fyra guld av fem möjliga. Det femte var ett silver. Har under många år också varit flitig besökare i vårt grannland Norge där fisket mer varit inriktad på stor fisk, istället för tävling. Brinner för att utveckla nya fiskemetoder och upptäcka nya fiskeplatser.

Fiskar idag mest i sötvatten med vertikalprylar efter främst röding

ett oerhört spännande fiske som även genererar både lax och öring på kroken. Framtidsplanen är att det skall bli mer satsning efter både abborre, gädda och andra spännande sötvattensarter. Fräser omkring i en Alumacraft 145 Tiller ”Honda Edition” en båt som jag är grymt nöjd med. Ses på sjön.”