Pär Lindberg blir ny produktchef på Abu Garcia i Europa

pär lindberg abu garcia 2016 produkt varumärkeschef

Pressrelease; Vi är mycket glada och över att nu kunna presentera Pär Lindberg som vår nye produkt- och varumärkeschef!

Abu Garcia har sedan länge en mycket stark position i de Nordiska länderna, och med de senaste årens fantastiska tillväxt ser vi verkligen fram emot nya spännande utmaningar. Med Pärs gedigna kunskap om Svenskt och Nordiskt sportfiske blir han en rejäl förstärkning när vi nu fortsätter vässa vårt produktsortiment på våra ”hemmamarknader”. Pärs breda erfarenhet blir även en viktig nyckel till att öka tillväxten på samma sätt även i övriga Europa.

Pär: ”Det känns fantastiskt roligt och utmanande att få ta tag i rollen som Produktchef för varumärket Abu Garcia i Europa, men det är med stor ödmjukhet jag går in i min nya tjänst. Abu Garcia är ett otroligt starkt varumärke i de Nordiska länderna men också ute i världen. Det är en blandning av klassiska produkter som skall vårdas ömt, med nya och innovativa produkter som ligger i absolut framkant av utvecklingen. Denna mix är unik för Abu  Garcia och det är i den andan jag fortsatt vill arbeta med varumärket.”

”Med min breda kunskap också som sportfiskare bär jag med mig en erfarenhet där jag förstår hur en sportfiskare tänker och vill att utrusningen skall fungera. Den erfarenheten kommer att vara till god hjälp under utvecklingen av nya produkter.”

”Min första gädda fångade jag 1970 med en utrustning från ABU. Rullen var en Abumatic 170 och betet en Hi-Lo 40 gram. Gäddan vägde 2,1 kilo och jag kommer ihåg händelsen som i går. Både rullen och betet finns kvar i ABU:s sortiment 36 år senare. Snacka om genomtänkta produkter som fortfarande är de bästa i sin kategori!”

Kort presentation av Pär Lindberg:
Pär har arbetat i sportfiskebranschen sedan 1990. Karriären i branschen började på Berras Sportfiske. Efter några år blev Pär värvad som resande säljare till Normark Scandinavia där han senare blev produktchef och slutligen divisionschef. Efter det har Pär varit Marknadschef för Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund och drivit sitt eget företag Pär Lindberg Sportfishing, där han bl a skrivit många fiskereportage åt ledande sportfisketidningar som: Fiskejournalen, Jaktmarker och Fiskevatten och Svenskt Fiske.