Klara – Färdiga – Fiska Ultralätt!

klara färdiga fiska abu garcia

I Napp & Nytt 1975 presenterade ABU för första gången en Ultralätt (UL) fiskeutrustning. Citat; ”ett helt nytt sätt att fiska. Det blev rullen Cardinal 33 samt ett speciellt spö, som heter Suecia 300 ZOOM. Det lättaste av våra haspelspön som väger 85 gram. Cardinal 33 och Suecia 300 ZOOM blir alltså en ultralätt haspelutrustning”. Det tvådelade Suecia 300 ZOOM med längd 6 fot är byggt på en rörglasklinga med kastvikt ”up to -7 gram”. Cardinal 33 rullen som tillverkades 1975-1977 är numera en klassiker bland UL-fiskare och räknas som en av de allra bästa UL-rullarna som byggts och är därför eftertraktad i samlarkretsar jorden runt.

cardinal 33 suecia 300 zoom ul ultralätt fiske 1975

Att fiska UL är superkul och med dagens moderna och tunna stumlinor blir direktkontakten med liten fisk på klent spö minnesvärd. Nyfiken på UL? ABU Garcia saluför (kampanj) 2015 något som kallas Klara-Färdiga-Fiska utrustningar. Vekt spö, lätt haspelrulle laddad med tunn lina på spolen. (Napp & Nytt 2015 sidorna 100-103). Det enda du behöver göra är att knyta fast ett bete i linändan, tillsätt vatten och vips är man igång.

Bröderna Casper & Felix Larsson (syns på bilderna) blev krokade på UL-fiske redan efter en första ultralätt testrunda på abborrgrynnan. Abborrar och smågäddor fångades och grabbarna uttryckte unisont att UL är superkul. Häftigare än det vanliga lättspinnet. De instämde i uttrycket – att ingen handredskapsutrustning ger fisken samma chans att visa styrka, snabbhet och fighteregenskaper som UL-redskap. Från 1975 till 2015 är lika med 40 års UL med ABU Garcia.

casper ul fiske vänern klara färdiga fiska

felix ul fiske vänern klara färdiga fiska

Läs mer om UL-fiske här–>