Kinnekulleträffen, Vänern först i Sverige med Salmon Showdown

2016 kinnekulleträffen hällekis vm trolling lax öring vänern

Anrika Kinnekulleträffen, Vänern med utgång Hällekis kommer 2016 att genomföras i en något annorlunda tappning än tidigare år. Hittills är det 83 team som anmält sig. 20 april är sista ”vanliga” anmälningsdagen. Det går dock att efteranmäla sig på plats. (Obs! Efteranmälda team missar att delta i Salmon Showdown)

Se tävlingsinfo->

Två av tre dagar räknas!
Nytt för i år är att två av tre tävlingsdagar räknas. Således inget måste att delta i dagarna tre för att ha chans till segern.

Kinnekulleträffen först i Sverige med Salmon Showdown
Ytterligare en nyhet inför årets träff är en tävling i tävlingen, en sk. Salmon Showdown. Kort förklaring. Teamen har möjlighet att välja ut från sin fångst 1-3 fiskar maximalt under Kinnekulleträffen tre tävlingsdagar. Det är lite av ett spel att välja ut rätt fisk rätt dag. En vald fisk kan inte bytas ut mot en större fisk i efterhand. När invägningsprotokollet är signerat är valet gjort respektive dag. Det gäller att vara taktisk i sitt val. Det är således inte säkert att det team som fångat de tre största fiskarna vinner Kinnekulle Salmon Showdown. Tävlingsledningen har valt att inga delresultat av KSS kommer redovisas förrän vid söndagens stora prisutdelning.

Följ Kinnekulleträffen OnLine->

Det var i början av 1980-talet som det moderna laxtrollingfisket på allvar gjorde entré i Sverige och Vänern. Så tidigt som hösten 1985 anordnades trollingfisketävlingen, Sunnaåträffen i Mellerud. Sunnanåträffen existerar fortfarande och är med sina 30 år på nacken Sveriges äldsta trollingtävling. Kinnekulleträffen såg dagens ljus 1992 och firar 25 år 2017.

Kinnekulleträffens hittills mesta fångster skedde vid tävlingarna 1998, 1999 och 2000 då det sammanlagt vägdes in 2295 laxar och öringar med totalvikten 9 239 kilo. Under 2000 års Kinnekulleträff vägdes för första gången in en tävlingsfisk över tio kilo. Den sk. ”tioklubban” var en 96 cm lång öring och vägde exakta 10,09 kilo. Lidköpingsbon Marcus Corneliusson var mannen som spöade upp den historiska tävlingsfisken.

2015 år Kinnekulleträff fanns 76 båtlag på anmälningslistan och 54 av dessa vägde tillsammans in 114 lax/öring. Team Blomman från Hova knep segern via sex ”firrar”. 2015 års tyngsta tävlingsfisk, en 84 cm lång öring med vikt 8,7 kilo drogs upp av Claes-Göran Olsson i Team Olssons Fiske från Töreboda.