Ice Fishing The American Way…

Ice Fishing, The American Way börjar så sakteliga få krokfäste i svenska vatten. En av de nya iskalla USA-metoderna är fiske med 28″ kort spö försedd med liten rulle som riggas i en hållare, modell  Jaw Jacker ->nyhet 2014/15 i svenska välsorterade sportfiskebutiker

En liten jigg (myska) fastknuten i linändan och förslagsvis agnas med knådad kula av doftbetet Power Bait är gångbart.

Tänk er några fiskevänner som strålar samman ute på isen och i solfjäderform med utgång från gemensam sittplats borrar sina hål och riggar varsin Jaw Jacker. Ett latmete som njuts i bekväm stol. Korv och hamburgare tillagas på medhavd engångsgrill. Snacka om trevlig samvaro där fiskafänget bara är en del av dagen på sjön. Vintermete efter regnbåge behöver inte var krångligare än så.

Jaw Jackerns avtryckarmekanism är dunlätt och reagerar vid minsta lilla sniff på betet och sekundsnabbt lösgör kraften i spöklingan med resultatet att fisken i djupet krokas ytligt. Fisk som krokas lång fram i dess gap är lätt att lösgöra och kan nära nog oskadd släppas åter om man av en eller annan anledning inte behåller fångsten.

Utrustning på bild: Jaw Jacker, ABU Garcia 28″ medium Veritas Ice Series Rod, Abu Garcia Advantage reel försedd med 0,22 mm Tubertini Navy Blue Fluorcent Sinking line.

Bilderna är tagna den 19 december 2014 i samband med regnbågsfiske på liten tjärn i Bergslagen.