1000 gäddor hittills 2015 till Morgan Bohman, Sveriges mesta gäddfångare!

Morgan Bohman gäddfiske gädda norrland outdoor björn blomqvist

Att med spö och rulle spinna, är den bästa hobby man kan finna. Ett uttryck som kort beskriver vad sportfiske i grunden handlar om. För den breda massan bland sportfiskare är ett sprattel i linändan fullt tillräckligt för att fisketuren ska räknas som lyckad. Men för att spetsa till sportfisket ordentligt finns även extremfiskare bland spöslitarna. Morgan Bohman från lillbyn Kalvträsk, Västerbotten är en. En mängdfångare på gädda av aldrig tidigare skådat slag, åtminstone inte i Sverige. Som mest har han under en säsong, år 2012, dragit upp ofattbara 3030 gäddor på spinnspö. Det egenpåhittade ”Projekt PikeChase 3000” tog honom exakt 1053,5 timmar, vilket motsvarar drygt 26 genomsnittliga 40-timmars arbetsveckor att ro iland.

Säsongerna (2013 o 2014) har fiskafänget varit mer sparsmakat med bara drygt ett par tusen gäddor registrerade. Säsong 2015 har Morgan ånyo hivat och dragit mer frekvent och aftonen den 21 juli sprängdes tusenvallen via en 610 grams lillgädda. Även den mindre gäddan är värd all respekt enligt Morgan och varje fångad gädda vägs och registreras i realtid. Det gäller att hålla koll på statistiken. Mesta fångstdag hittills 2015 fångades och släpptes 83 gäddor åter. 67 och 58 gäddor är nästföljande toppdagar.

Morgan är en utpräglad grundvattenfiskare. Drag som han nyttjar med förkärlek är Herb´s Dilly, Blue Fox Buzzer, Heddon Moss Boss och Popper. Skulle gäddan mot förmodan refusera något av ytbetena får den i nästa kast syna en liten jigg eller ett vassdrag, modell Rapala Minnow. Understundom sjösätts en grundgående Buster jerk.

Att i ordets rätta betydelse fiska stenhårt sliter på betesarsenalen. Den ordinäre fiskaren mister oftast sina beten vid linbrott eller bottennapp. Morgans beten däremot tuggas sönder (gäller även plåtbeten) av gäddtänder. Det är få om ens några beten som står emot ett så flitigt kastande och sylvassa gäddtänder. I Fäboträsket som är Morgans hemmavatten har han dragit upp drygt 6000! gäddor.

Ta del av Morgans Gäddfiskeskola->

Herb´s Dilly ytbete gädda gäddfiske outdoor björn blomqvist

Herb´s Dilly är förutom fångstgivande även ett av de mest hållbara betena i Morgans draglåda. Men trots att betet är tillverkat av plåt har små stim med Dillys:ar kvaddats av gäddkäftar och blivit obrukbara. Herb´s Dilly tillverkas inte längre.

Morgans Betesbox berättar->